Szeressétek az idős embereket. (beszélgetés)
Önmagában az idős kor nem érdem, hanem egy állapot.(ahogy a fiatalság is)
Aki nem halt meg fiatalon,az nyilván megöregszik...
Átolvastam,a fórumot!-nagyon nehéz téma,és nagyon nehéz a válasz is!-megpróbálok,úgy válaszolni,hogy mindenki értse,azt amit szeretnék mondani-és azok is felismerjék magukat,akik nyilatkoztak valamilyen véleménnyel.Az élet,és a hivatásom,mindig emberi közelséget adott,ahol meg kellett tanulni,hogy vannak ilyen-olyan emberek(ez nem kor függvénye)-csak kereskedelem,ahol mindennap találkozol,akár törzs-vásárlóval,akár csak egy betévedt vásárlóval!-a tapasztalataim,megint csak azt mondják,hogy megint nem kor függő,hogy milyen stilusba,jön be valaki vásárolni!idősek közt,sokkal több óráig beszélgettem,-meghallgattam,mások olyanok voltak,hogy jobban esett nekik,hogy kötekedjenek valamibe is!!!-velem egyidősek:-bejönnek,látszik rajtuk,hogy tele pénzzel,autó,öltözködés,modor,stb....-és el kezd kötekedni,hogy a másik boltba 10ft-al olcsóbb,.....valami!a lényeg!!!!:vannak olyan szakmák,ahol nem kerülhető el,az,hogy mindenféle emberekkel találkozunk,ha Ha-jól választottál,akkor ezeket kezelni is tudni kell,-és most rámegyek az egészségügyre///kórházba voltam///-93-éves néni,teljesen tiszta aggyal,a lábát műtötték,a másik megint egy idősebb néni volt///kicsit nyűgösebbnek viselt-egy picike kis apró csípést,ami begyulladt///-ha most megkérdezném tőletek,hogy melyik beteg,milyen háttérrel rendelkezik ?????-a mamika otthonba lakott(soha nem panaszkodott)neki is voltak gyerekei-és teljesen észnél volt,olyan verset mondott,hogy az csak na!!!///a másik tele pénzzel,elvileg az teljesen,jól-és észnél volt,a gyerekeit segítette,az orvosokat pumpálta.....de az ápolók,nővérkék,akik mindennap jöttek.....na itt már leírhatom,hogy ki-hogyan bánt velük,sajnos-beteg-beteget ápol!-fizikailag is,-és szellemileg is.Na akkor most térjünk arra ki,hogy kinek az anyukája,nagymamája mennyi idős!!!-megint nem kor függvénye!-sajnos(tapasztalatból mondom)Jó hozzászólás volt,hogy ők átéltek háborút-és ezt azt,mi is átélünk ezt is,azt is,de lehet,hogy megközelíthetetlen hasonlat a kettő.-hála én sem éltem meg,de még nem kizárt,hogy megélünk valami még rosszabbat.Az idősek nem ezt élték,de mást éltek meg,mi pedig:A tele stresszes életet,hajtást,idegeskedést,hogy-mit miként csináljak,hogy fizessem ki a bankot....stb.....na természetesen itt ne szóljanak olyan emberek hozzá,akiket még tartsák a szüleik,vagy....stb....és ehhez a fórumhoz nem tudnak hozzá szólni.Vagy csak a jó-rossz szándék!
Ha nem akarsz megöregedni,akkor akaszd fel magad!-ez egy idézés!-de akkor mikor????-mindennap öregszünk!!
Teljesen igazad van!
Nálunk is van 3 unoka. Míg kicsik, addig segítünk mindenben, amiben csak lehet. De ők mégsem jönnek el az öregekhez, mert jobb nekik a barátokkal (vagy úgy gondolják). Minket is felvidámítanának az unokák, ha jönnének gyakrabban.
Régen együtt éltek a nemzedékek, egymást segítve, példát mutatva egymásnak, talán egymást tanították.Pl. az én nagypapám minden nap d.e. kirakta a passziánszot, csak engem nem érdekelt akkor. Ma már igen. De: egymás mellett laktunk, nem volt veszekedés, sőt jó volt a hangulata mindenkinek, mert a nagynéném és nagybátyám is hazajöttek nyáron a vakációban, és sokat nevettek (nevettünk). Milyen jó erre visszaemlékezni!!
... miért önző a szeretet?
Ha szeretettel fordulok valaki felé, akkor az éppen azt jelenti, hogy önzetlenül teszem... hogy elnéző vagyok vele... neeeeeeeeem?
Persze értem én,csak a te korosztályodban ha szétnézel nem ugyan ez a helyzet? Ha pályát változtatsz jobban jársz hidd el,valószínű ők is.
Mert a városi és falusi fiatalok között nincs különbség? - ez így van rendjén hisz más és más az életvitelük.
Ne viseld el őket a munkahely és pénz miatt,lényeg az hogy nem SZÍVBŐL csinálod és nem ott a helyed.
Ők nem tárgyak,hanem megfáradt emberek,nem tudom van-e gyereked ha van akkor róluk is van véleményed,vagy lesz? hisz az idősek a második gyerekkorukat élik és úgy kell velük bánni. Neked nincsenek hibáid,tökéletes vagy?? Ilyen hozzá állással nem gondolod,hogy nekik is lehet véleményük rólad? sugárzik az írásodból a gyűlölet,és előre sajnálom a szüleidet ha rád fognak szorulni.
Amíg fiatalok és egészségesek vagyunk, el se tudjuk képzelni, milyen az, amikor az embert már cserben hagyja a teste, az agya, elmennek az ismerősök és barátok mellőle a temetőbe, és sokszor egyedül marad a családja részéről is.
Szerintem ez az, amit figyelembe kell venni minden pillanatban, amikor idős emberrel kommunikálunk. Ez nem az a fajta tisztelet szerintem, amit "ki kell érdemelni". Legyünk velük toleránsak, szépen megöregedni az egyik legnehezebb feladat lehet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- A kövér embereket miért bántják, a soványakat pedig miért nem?
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Gyűjtsünk össze egy topikba híres embereket /tudós, felfedező, író, stb. Szül.év, hely, jellemezd pár szóval/.
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?