Szentesre mit szoktatok ebédelni? (beszélgetős fórum)
Kedves Fórumindító!
Nem vagyok egy rutinos fórumozó! Őskövületként inkább csak olvasó üzemmódban vagyok jelen. Belefutottam a fórumba és első blikkre, ez jutott eszembe:
Sajnálom, hogy kérdésed és pár hsz után, a fórum el is tért a felvetett témától.Sőt, még rosszabb, vitába torkollott! (Ez pedig egyre jellemzőbb már a hoxán?!)
Nekem pár hete meghalt a fiam és nem igazán fogom fel, hogy milyen legyen a karácsonyi menü! ( Tudom, ez magánügy! Nem is a sajnálat miatt, nem is kell a vigasztaló szó sem, mert olyan nincs számomra!)
A magam baját csupán eklatáns példaként írtam. Azért, hogy mindenkinek a maga baja a fontos.
Ezért nekem - ellentétben mással -, bizonyára eltörpül a magam baja mellett az a "nagy probléma," hogy Te elütöttél egy betűt, vagy sem! Én nem vettem észre! Tudod miért?! Mert nem is akartam észrevenni! (És látod, sokan tették ezt?!)
Továbbá én úgy gondolom, hogy aki napi szinten sokszor van itt a platformon (és ez természetesen mindenkinek szuverén joga!) De ha rendszeresen mesél magáról, az életéről, a napjairól, ha sok fórumban szerepel, akkor az igenis vállalja fel az itteni "népszerűséget" is! A vele járó pozitív, de a negatív kritikát is. Értem én azt is, hogy sokkal jobb a népszerűség, de vannak árnyoldalai.
Egyébként sokszor belefutottam olvasás közben, hogy megbántott fórumozók kiléptek az oldalról. De kis idő múlva megint jelen voltak. Ez már csak ilyen!
De fontos az, hogy mindegy, hogy ki-, mennyit-, milyen minőségében van jelen egy platformon, de a történések, ne kardinális kérdés legyen az életében!
Kívánom Neked, hogy minden úgy sikerüljön karácsonykor, ahogy Te szeretnéd!
Egyben kívánok Mindenkinek nyugodt, békés, ünnepi készülődést!
24-én az ebéd semmi különös. Többnyire az, ami előző napról maradt. Jobb ilyenkor üríteni a hűtőt, mert 25-én biztosan tele lesz kajával+sütivel.
Szóval délben maradék, estére fiúknak sütök halat. Hekket, mert az legkevésbé büdös, én utálom, ezért enyém az üres krumplisaláta. 25-től indul a lakodalmas, 26-án annak maradékai. Idén nem lesz rántott cucc.
27-én utolsó akció az elutazónak, az már munka után. Lehet, hogy készítek valami friss sütit, elvégre 26-án egy csomó időt spórolok 🙂
Dec.24-én mi éveken keresztül hamburgerpogácsát ettünk, paradicsomszósszal. Nemrég ez volt a menü, annyira nem szeretjük, hogy 2x legyen decemberben. A mákos guba viszont stabil menüpont, karácsonykor 100 %, de 3-4 hetente csinálok egyébként is.
A hambi helyett nem tudom mi lesz a főétel, innen ollózok, de sajnos a fiam a halat és a szármátot egyáltalán nem szereti,így vagy rántott hús v. valami babos cucc.
A szenteste (egybeírva) nemcsak az estét jelenti, hanem az egész napot is. Mikor közzéteszik az ünnepnapokat, ott is azt írják december 24-re, hogy szenteste.
Így szenteste lehet ebédelni is.🙂
Akkor még ott van a szenteste vs. szent este problematikája 🙂
Google az egybeírást részesíti előnyben. Legalábbis hiába keresem a másik módon, ezt hozza.
És még így se helyes. Este vacsorázni szoktunk, nem ebédelni. :)
Helyesen : " Szent este mit szoktatok vacsorázni ?" Vagy : " December 24-én mit szoktatok ebédelni ? "
Nyugodtan belém köthettek ! :) Most ráadásul az elírás egy városra utal,- Ha marad a város, akkor lehet kérdezni az ottaniakat : " Szentesen mit szoktatok dec.24-én ebédelni ? "
Mi halászlét és mákosgubát, vagy néha mákos tésztát ebédelünk aznap.
Ezzel jó éjt kívánok Mindenkinek ! :)
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- Ti mennyit szoktatok fúszodni?
- Finom ételek, nagy választék, kedvező árak! 1-1 nyaralás alkalmával hol érdemes ebédelni?
- Sopronba utazunk pár napra, hol lehet egy finomat ebédelni, mit nézzünk meg feltétlenül, mit ajánlotok a városban és környékén?
- Mit szoktatok reggelizni, ebédelni és vacsorázni?
- Mit szokott reggelizni, ebédelni, vacsorázni 1 éves babátok?