Szemét szállítási díj ha lakatlan a lakás (beszélgetős fórum)
*Nálunk ilyen nincsen kérni kell papírokat,vannak e fogyasztások az ingatlanon.
*Azután a közszolgáltató elbírálja,mennyit kell fizetni van akinek a rossz anyagi helyzete miatt elengedik.
*Úgy általában felét akkor is kell fizetni ha nem lakják.
Ez a nullás számla csak egy hétköznapi beszédben használt kifejezés. Ha ara gondolsz, hogy szeretnéd az addigi fogyasztásod kifizetni, akkor felhívod a szolgáltatót, megmondod az óraállásod, küldenek addig egy elszámoló számlát, és akkor nullán vagy.
Ha nulla fogyasztás után fizetsz, az azt jelenti, hogy csak az alapdíjakat kell befizetned (ezt kötelező minden esetben, amíg órád van), de se diktált fogyasztást, se általányt nem fizetsz, nulla eladott energia, gáz fogyasztásra adják a számlát. Ezt is el lehet intézni telefonon keresztül.
Gondolom, azért kérte ezeket az igazolásokat, mert neki valamivel igazolni kell, hogy Te miért nem fizeted a szemétszállítás díját. Ahogy a többiek is írták, csináld azt, amit mondott, és kész!
Én a helyedben írnék egy levelet a közös képviselőnek címezve (másolaton átvetetve), hogy ezért nem fizeted a vízdíjat és a szemétdíjat, mert nem laksz benne, és ehhez csatolod a mellékelt igazolásokat másolatban. Ezzel el is van intézve szerintem!
Az idősek otthona más, mert az egy másfajta szolgáltatás.
Van ráció abban is, amit Sanyi írt, de lakóközösségenként eltérő lehet.
Itt megmondta a közösképviselő, hogy mi kell, és valóban csak lépni kell.
ez nem igaz:)
létezik nullás számla csak el kell intézni, és tényleg ezt kell bemutatni a szemmétdij intézéséhez.
csak menni kell és intézkedni:)
*Szerintem különbözőképpen van mindenhol.
*Most halottam néhány napja.
*Egy házaspár bent van az idősek otthonában, az asszonyka most intézi,de ha viszi a számlákat akkor is esetleg csak felét engedik el a szemét díjnak.
*Víz, villany ,gáz az alapdíjat mindenképpen fizetni kell!
"A közös képviselő azt mondta,csak akkor nem kell a szemét sz. díjat fizetnem ha viszek 0-ás gáz és áram számlát"
De te jobban tudod, mint a helyi k.k.... Biztos úgy van.
Túl egyszerű lenne azt csinálni amit írtam.
Tényeg? Miket nem mondasz.
Ha a lakásban nincs fogyasztás, amúgy is az a célravezető, hogy ezt jelzi ezt a szolgáltatóknak. Innentől azok "nullás" számlát" küldenek, és be lehet mutatni a közösképviselőnek, aki ez szerint redukálja a kk.-et. Hol van itt a bökkenő?
További ajánlott fórumok:
- Tesco házhoz szállítás tapasztalatok
- Azt szeretném megtudni, hogy a munkaidő tartalmazza-e a dolgozók munkába szállítását saját kocsival?
- 4 hónapos baba szállítása
- TOP SHOP ha bemegyek az egyik üzletükbe, ott személyesen is tudok vásárolni, vagy csak rendelni lehet és házhoz szállítás van?
- Kerekesszék szállítása autóban
- Nálatok mennyi a szemétszállítás díja?