Személyi igazolványt meghatalmazással más intézhet? (tudásbázis)
a 3. hsz az igaz
(okmányos)
Hát, nekem bizony nincs jogsim. :)
A tényállás röviden annyi,hogy Svédországban élek, érvényes útlevéllel. Mostantól folyamodhatok állampolgárságért. Ez viszont azzal jár,hogy be kell küldenem az itteni bevándorlási hivatalba az útlevelemet, és ez akár fél évig is eltartható procedúra lesz. Nagyon gyakran járok haza, általában egy-két havonta, és most családi okok miatt főleg kiszámíthatatlan a legközelebbi hazautam. Ha lenne személyim is, akkor megoldódna a gond, de ez így nem igazán jó,hogy kvázi hónapokra elvágnak a külvilágtól. Ennyi a sztori :)
Gondolom az lesz,hogy várok a papírok beadásával, hazaugrom még az ősszel és gyorsan megcsináltatom a személyit otthon, aztán az egyik okmányt beküldöm.
útlevél nem feltétlen kell hogy legyen neki, ha pl. az EU-ban él...
(persze nem tudom hogy hol él, csak elmélkedés... :-))
és jogosítványa sincs mindenkinek. :-)
Sziasztok!
Tudja valaki,hogy bármilyen formában megoldható-e magyar személyi igazolványt kapni úgy,hogy az illető nem tud személyesen ott lenni?
Nekem kellene ez, és nem tudom, meg tudom-e oldani külföldről (nem élek Magyarországon, csak szükségem lenne egy személyire.)
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?
- Ausztriába szeretnék menni, de nincs útlevelem. Tudja valaki biztosra, hogy elég a személyi igazolvány a határátlépésnél?
- Ideiglenes személyi igazolványt azonnal adnak? Vagy várni kell rá pár napot?
- Új személyi csináltatásakor változik az igazolvány száma?
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- Névváltoztatás esetén az ideiglenes személyi igazolvánnyal már intézhető a többi okmány cseréje?