Székszoknya szabásmintát keresek! Tud valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
Igen, igazad van:) Könnyen beszélek.
Csak nehéz elmondani úgy, hogy rajzolni nem tudok ilyet.
Tehát:
Háttámla: pl. 30x50 cmt 2x kell kiszabni,
Ülőke: pl. 40x30 cm 10x
Fodor: az ülőke a méret 40x30 cm 2x, azaz az ülőkéhez varrandó rész 140 cm és rá kell hagyni valamennyit, hogy fodros legyen (kb. 70 cm), ilyen hosszú a fodor rész, ami olyan magas legyen, mint a szék láb és az ülőke közötti magasság pl. 50 cm.Akkor összesen szabsz:
2 db 30x50 cm
2 db 40x30 cm
1 db 210x50 cm anyagot.
Először össze varrod a háttámla 2 darabját szint-szinnel szemben, a keskenyebb rész egyik oldalát nem varrod össze, hanem az egyik hozzá varrod az ülőke darabját. A fodrot berakod (hajtásokat csinálsz rá), hogy akkora legyen mint az ülőke darabjának a kerülete, azaz 140 cm. A fodrot rávarrod az ülőke 3 oldalára, majd a háttámla aljára. Igy egyben van az egész.
A masnit külön kell elkésziteni. És vagy belevarrod a háttámla varrásában, amikor az varrod össze, vagy nagyobbat csinálsz és akkor külön rákötheted.
Érthető?
Üsd be a keresőbe és ott találsz olyan oldalt ahol mutatja hogyan készítsd el!
Jó pár oldal van, sőtt videó is!
De a kár rendelhetsz szabásmintát is!
Karácsonyig belefér az időbe!
Szögletesek. Tettem a naplómba képet arról, hogy milyen elképzelésem lenne......
Biztosan nem nehéz annak, aki tud varrni :)
Én még csak most kezdem :)))
Sima szögletesek a székek? Ha kerek, akkor egyszerűbb, mert nem kell babrálni a sarkokkal.
A támlát teljesen külön varrnám, esetleg össze lehet varnni, de lehet felesleges.
Bocsi... masni
Nem tudok írni...... :))))
További ajánlott fórumok:
- Babzsák fotel készítés, Szabásmintát keresek!!!
- Segitsetek nekem! Autó szabásmintát keresek.. maradt anyagom Manó függönyéből, verdás és találtam szivacsot is, de nem megy a kiszabás.
- Rongybaba, vagy maci szabásmintát keresek!
- Kismamaruha szabásmintát keresek, hol találhatnék?
- SOS keresek speciális szabásmintákat, lovaglós cuccokról. Tudtok segíteni?
- Néptáncos szoknya (pörgős) szabásmintát keresek! Segítene valaki?