Székrekedés, erőlködés miatti hüvelyi vérzés (beszélgetés)
Még annyi jutott eszembe, hogy írtad ugyan, hogy volt nőgyógyászati vizsgálat, de a vérzés előtt vagy után? A dokinak szóltál erről a jelenségről?
Mert azért ez nem mindennapi, a két "rendszer" bár egymás mellett "fekszk", nincs összeköttetésben, ezért lehet más, női baj is a háttérben, hogy a méh (hüvely?) a külső nyomásra vérzéssel reagál. Pl. gyulladás, kis vérzészavar, az említett méhszájseb rosszabbodott, stb.
Ettől függetlenül a kakilást rendbe kéne tenni, egy fiatal nőnek nem jó máris ezzel szenvedi. Ismerős bácsi 80 felett járt úgy, hogy annyira hozzászoktatta magát a különféle hashajtókhoz, hogy végül leállt a bélmozgása, életmentő beavatkozás, műtét, hosszú kórházi kezelés lett az eredménye.
Emlékszem az első találkozásomra a keserűsóval. 😆
Számomra annyira gyomorforgató az íze - így a Hunyadi, Ferenc Jóska és egyéb vizeknek is - hogy szinte fönt azonnal távozna, de ha legyűri az ember, akkor megteszi délen. Tényleg jó, hogy nincsenek görcsök, viszont fürge lábak és szabad út elkél.
Valaki írta a kutyabenge kérget, na azzal nagyon óvatosan, mert durva simaizom görcsöket okoz, terhes nőknek tilos. Hiába gyógynövény, brutális a hatása.
Ez alkat kérdése. Kiihatja akár a tengert is, és mozoghat egész nap, mint a perpetuum mobile , ha ilyen a szervezete.
Ezen kár vitázni és veszekedni.
Én a keserűsó oldatot, vagy a Hunyadi vizet ajánlanám. Mikor tükrözést csináltak nálam, ilyen oldattal kellett a tisztítást végezni. Nincs görcsös hasfájdalom közben, ugyanakkor az ember ne távolodjon el 10 m-nél nagyobb távolságra a WC-től, mert lehet nem ér oda.
Hát annyira nem érdekel a véleményed, ez tény, de te is tovább léphetsz, csak görgesd át a hozzászólásaimat, és ennyi :D.
És igen, mindenki arról ír ki fórumot amiről akar, látszik is, hogy a legtöbb esetben teljesen felesleges, hisz ugyanezeket a válaszokat (a tiedet is) már szétrágták a neten, csak rá kell keresni. Ja, meg esetleg meg is kéne próbálkozni vele, nem leírni, hogy nem eszem, nem mozgok, nahát székrekedésem van...
Mi ebben a rosszindulat, ha leírja, hogy nem is próbálkozik megoldani a gondját? Lehet neked ez már rosszindulat, de akkor veled valami baj van :D.
Nekem az a normális, ha az ember a mai világban utánaolvas, hogy milyen lehetőségei vannak, és azt próbálja kihasználni... Én legalábbis nem egy fórumkiírással kezdeném, de ezek szerint te igen :D
Kedves FI!
Én is nagyon székrekedős vagyok. Semmi nem használ nálam sem, a nagyanyám is ilyen volt biztos van benne öröklött hajlam is. Mindent kipróbáltam, ehetek bármit, bármire, bármikor nekem meg sem kottyan. Tehát ismerem az érzést.
Nekem ami használ az a savanyúkáposzta leve éhgyomorra. Ferenc József, Hunyadi vagy Igmándi viz. Próbáld meg reggelente egy kis langyos vizzel higitva meginni 1-2 dl-t. Dulcolax, Laevolac is jó. Mindig nem kell, de amikor már napok óta nem tudok menni akkor előveszem valamelyiket. Nem kell állandóan és nem is szabad. Igyál sok folyadékot és rostosakat egyél.
2-3 aszalt szilva beáztatva és reggel megeszed vagy szilvalekvár kis langyos vizzel. Mondjuk nekem ezek már meg sem kottyannak. A lenmag is jó. Van aki esküszik az útifűmaghéjra, nekem nem vált be, sőt. Ezekre rengetek folyadékot kell inni, mert ha nem, az ellenkezője fog bekövetkezni, beléd sül a kaka:)
Ja és a mozgás is fontos.
Valaki irta itt a sámlis megoldást, még nem próbáltam de többektől hallottam, kifogom próbálni én is.
Sok sikert neked:)
Igyál többet!
Mennyit iszol? 0,5 l-t?
25 testtömeg kilogrammonként 1 L folyadék kell minimum.
Ha 50 kg vagy akkor minimum 2 L/nap.
"kéne lenni annyi eszednek"
Kedves Bichi!
Mi a baj? Egyre rosszindulatúbb hozzászólásaid vannak.
Laevolac helyett használj DulcoSoft-ot. Macrogol van benne, ami nem szívódik fel, és nem lehet hozzászokni, és nincs benne cukor. Kúraszerűen kell alkalmazni. Addig idd minden nap bő folyadékkal, amíg be nem gyógyulnak a sérüléseid. Fokozatosan kell abbahagyni.
Persze ez is csak tüneti kezelés, úgyhogy a kiváltó okot kell felkutatni. Sokaknak például a tejérzékenység okoz székrekedést. Esetleg gasztoenterológust keress fel.
Ahogy Andi is írta, miért csodálkozol? Nincs normális evés, mozgás, ami azért eléggé alap a problémád megoldásában.
Én úgy gondolom, hogy 42 évesen már kéne lenni annyi eszednek, hogy nem a csodát várod, hanem legalább az alapokat megpróbálod megtenni a problémád megoldása érdekében. Persze lehet, hogy akkor sem változna, de simán lehet, hogy minden gondod megoldódna. Ha meg nem, akkor még mindig lehet továbbmenni a természetes dolgok felé, a speciális ételek, salvus víz, stb...
Sok folyadék, reggel, éhgyomorra egy evőkanál olvívaoljaj, sok gyümölcs-zöldség, mozgás.
Próbáld ki a fügét, aszalszilvát!