Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Székrekedés, erőlködés miatti hüvelyi vérzés fórum

Székrekedés, erőlködés miatti hüvelyi vérzés (beszélgetés)

1 2
2022. júl. 17. 08:56
Szerintem a kúp és a hashajtó helyett a székletlazító sokkal jobb megoldás. Kíméletesebb, és segít a rendes bélmozgás visszaállításában.
34. Sirga (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 16. 11:12
Gyerekkorom óta küzdök székrekedéssel. Sok év próbálkozás után tavaly találtam egy kíméletes módszert: reggelire 3 tk lenmagpehely 1 pohár joghurtba keverve + 2 dl víz. Nekem bevált: nem kell tőle szaladni, de (nálam) működik.
2022. júl. 15. 18:51
50kg vagyok, napi 1,5-2 liter folyadékot iszok
2022. júl. 15. 18:48
Nőgyógyásznál 3 hete voltam, akkor jeleztem neki a problémát. Méhszájseb fagyasztás lesz jövő héten, volt egy gyulladásom, amire kúpot kaptam.
2022. júl. 15. 18:46
Köszönöm a sok hozzászólást és tanácsot! Rám igaz, hogy alkat kérdése. Gyermekkorom óta vagy kúp, vagy hashajtó segít csak. Sportoltam is, sőt ettem rengeteg rostosat, de nem használt. Gyomortükrözés volt négyszer, proktológus is végzett rákszűrést. A keserű sót még nem próbáltam, de meg fogom tenni. A sportolás szintén jó lenne, de a munkám és 3 kisebb gyerek mellet ez nehezen kivitelezhető. Igazából a székrekedést megszoktam, ha lehet ezt így mondani. Ami jobban aggaszt az a hüvelyből távozó váladék erőlködés közben. Nőgyógyászhoz egyébként jövő héten megyek.
2022. júl. 15. 16:01
Gyümölcs, zöldség, ha lehet nyersen, lenmag, sok víz, test mozgás! Ha ennyit szenvedsz vele, iktasd be minimum ezeket!
2022. júl. 15. 13:34
Reggelente egy kanál búza korpa kefir vagy vizben. Kefirben simán megleher enni. A vizben igyál rá rögtön képes köhögést okozni. De hogy használ az tuti bizti. Egy jó nagy pohár viz de napközben is kell min 6-8 pohár viz de ez a minimum
2022. júl. 15. 13:10
A keserű sóval óvatosan. Én egyszer próbáltam, iszonyat volt meginni, de leküzdöttem. Viszont, hogy nekem nem kellett mosdóba mennem, ám lett olyan fejgörcsöm, hogy már sírtam, komolyan azt hittem meghalok. Nincs az a pénz, hogy mégegyszer igyak.
27. Borian
2022. júl. 15. 13:10

Még annyi jutott eszembe, hogy írtad ugyan, hogy volt nőgyógyászati vizsgálat, de a vérzés előtt vagy után? A dokinak szóltál erről a jelenségről?

Mert azért ez nem mindennapi, a két "rendszer" bár egymás mellett "fekszk", nincs összeköttetésben, ezért lehet más, női baj is a háttérben, hogy a méh (hüvely?) a külső nyomásra vérzéssel reagál. Pl. gyulladás, kis vérzészavar, az említett méhszájseb rosszabbodott, stb.

Ettől függetlenül a kakilást rendbe kéne tenni, egy fiatal nőnek nem jó máris ezzel szenvedi. Ismerős bácsi 80 felett járt úgy, hogy annyira hozzászoktatta magát a különféle hashajtókhoz, hogy végül leállt a bélmozgása, életmentő beavatkozás, műtét, hosszú kórházi kezelés lett az eredménye.

2022. júl. 15. 12:50
Elvileg aranyér esetén szokták ajánlani, mert más lesz a testtartás, kevésbé kell erőlködni, és könnyebben végzi az ember a dolgát, ami aranyér esetén az elsődleges szempont.
25. fincsi5 (válaszként erre: 21. - Rochlitz Szilveszterné 2.)
2022. júl. 15. 12:03
5. hozzászólásban írják.
24. 71ddaa07fa (válaszként erre: 23. - New(l))
2022. júl. 15. 11:21
Áprilisban tükröztek az idén. Két liter keserűsó oldat után nekem is távozni akart az összes testnyílásomon. Borzasztó az íze valóban, pedig én egy kis szörppel is próbáltam megspékelni. :)
23. New(l) (válaszként erre: 22. - 71ddaa07fa)
2022. júl. 15. 11:19

Emlékszem az első találkozásomra a keserűsóval. 😆

Számomra annyira gyomorforgató az íze - így a Hunyadi, Ferenc Jóska és egyéb vizeknek is - hogy szinte fönt azonnal távozna, de ha legyűri az ember, akkor megteszi délen. Tényleg jó, hogy nincsenek görcsök, viszont fürge lábak és szabad út elkél.

Valaki írta a kutyabenge kérget, na azzal nagyon óvatosan, mert durva simaizom görcsöket okoz, terhes nőknek tilos. Hiába gyógynövény, brutális a hatása.

2022. júl. 15. 10:20

Ez alkat kérdése. Kiihatja akár a tengert is, és mozoghat egész nap, mint a perpetuum mobile , ha ilyen a szervezete.

Ezen kár vitázni és veszekedni.

Én a keserűsó oldatot, vagy a Hunyadi vizet ajánlanám. Mikor tükrözést csináltak nálam, ilyen oldattal kellett a tisztítást végezni. Nincs görcsös hasfájdalom közben, ugyanakkor az ember ne távolodjon el 10 m-nél nagyobb távolságra a WC-től, mert lehet nem ér oda.

2022. júl. 15. 10:16
Mi lehet ez a sámlis megoldás? Még nem hallottam...
20. 94a06e9696 (válaszként erre: 17. - Birebora)
2022. júl. 15. 10:15

Hát annyira nem érdekel a véleményed, ez tény, de te is tovább léphetsz, csak görgesd át a hozzászólásaimat, és ennyi :D.

És igen, mindenki arról ír ki fórumot amiről akar, látszik is, hogy a legtöbb esetben teljesen felesleges, hisz ugyanezeket a válaszokat (a tiedet is) már szétrágták a neten, csak rá kell keresni. Ja, meg esetleg meg is kéne próbálkozni vele, nem leírni, hogy nem eszem, nem mozgok, nahát székrekedésem van...

19. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 15. 10:09
Ha bogyós, akkor nem iszol elég vizet. 2liter legalább kell, és jó, ha felkeléskor fél liter lemegy, még reggeli előtt.
2022. júl. 15. 10:07
Gasztroenterológust javasolnék, saját tapasztalat miatt!
17. birebora (válaszként erre: 16. - 94a06e9696)
2022. júl. 15. 09:59
Nem csak itt olvastam tőled rosszindulatot. És nem csak én tettem szóvá. Lépj tovább. Hadd irjon ki fórumot mindenki arról ami neki gondot okoz, vagy kérdést vet fel számára.
16. 94a06e9696 (válaszként erre: 13. - Birebora)
2022. júl. 15. 09:55

Mi ebben a rosszindulat, ha leírja, hogy nem is próbálkozik megoldani a gondját? Lehet neked ez már rosszindulat, de akkor veled valami baj van :D.

Nekem az a normális, ha az ember a mai világban utánaolvas, hogy milyen lehetőségei vannak, és azt próbálja kihasználni... Én legalábbis nem egy fórumkiírással kezdeném, de ezek szerint te igen :D

2022. júl. 15. 09:54

Kedves FI!

Én is nagyon székrekedős vagyok. Semmi nem használ nálam sem, a nagyanyám is ilyen volt biztos van benne öröklött hajlam is. Mindent kipróbáltam, ehetek bármit, bármire, bármikor nekem meg sem kottyan. Tehát ismerem az érzést.

Nekem ami használ az a savanyúkáposzta leve éhgyomorra. Ferenc József, Hunyadi vagy Igmándi viz. Próbáld meg reggelente egy kis langyos vizzel higitva meginni 1-2 dl-t. Dulcolax, Laevolac is jó. Mindig nem kell, de amikor már napok óta nem tudok menni akkor előveszem valamelyiket. Nem kell állandóan és nem is szabad. Igyál sok folyadékot és rostosakat egyél.

2-3 aszalt szilva beáztatva és reggel megeszed vagy szilvalekvár kis langyos vizzel. Mondjuk nekem ezek már meg sem kottyannak. A lenmag is jó. Van aki esküszik az útifűmaghéjra, nekem nem vált be, sőt. Ezekre rengetek folyadékot kell inni, mert ha nem, az ellenkezője fog bekövetkezni, beléd sül a kaka:)

Ja és a mozgás is fontos.

Valaki irta itt a sámlis megoldást, még nem próbáltam de többektől hallottam, kifogom próbálni én is.

Sok sikert neked:)

14. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 15. 09:42

Igyál többet!

Mennyit iszol? 0,5 l-t?

25 testtömeg kilogrammonként 1 L folyadék kell minimum.

Ha 50 kg vagy akkor minimum 2 L/nap.

13. birebora (válaszként erre: 7. - 94a06e9696)
2022. júl. 15. 09:37

"kéne lenni annyi eszednek"

Kedves Bichi!

Mi a baj? Egyre rosszindulatúbb hozzászólásaid vannak.

2022. júl. 15. 08:15

Laevolac helyett használj DulcoSoft-ot. Macrogol van benne, ami nem szívódik fel, és nem lehet hozzászokni, és nincs benne cukor. Kúraszerűen kell alkalmazni. Addig idd minden nap bő folyadékkal, amíg be nem gyógyulnak a sérüléseid. Fokozatosan kell abbahagyni.

Persze ez is csak tüneti kezelés, úgyhogy a kiváltó okot kell felkutatni. Sokaknak például a tejérzékenység okoz székrekedést. Esetleg gasztoenterológust keress fel.

11. csemár (válaszként erre: 6. - Borian)
2022. júl. 15. 08:14
2-3 szem dióbél vacsora után-helyett...
10. 1a24515862 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 15. 08:05
Próbálj meg gyógyteákat, gyógynövényes ülőfürdőt. Macerás és nem hoz egyik napról a másikra változást, de ha kitartó vagy nagyon sokat segíthet. Jobbulást kívánok.
2022. júl. 15. 08:00
Gyerekkoromban egy idős néni javasolta anyukámnak a Kutyabengekéreg teát,mert nekem is szorulásaim voltak.Adagolását nem ismerem,de egy ismerősöm megivott belőle egyszerre 3 dl-t este,és egész éjjel a wc-n ült.
8. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 15. 07:56
Kérj a dokitól (ha még eddig nem volt) pm. alulműködésre vizsgálatot. Az még megfelelő étrend, és átlagos napi mozgás mellett is székrekedést csinál. Ha gyermek korod óta van ilyen problémád, meglehet, hogy nem csak a helytelen táplálkozás és a mozgás hiánya okozza.
7. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 15. 07:05

Ahogy Andi is írta, miért csodálkozol? Nincs normális evés, mozgás, ami azért eléggé alap a problémád megoldásában.

Én úgy gondolom, hogy 42 évesen már kéne lenni annyi eszednek, hogy nem a csodát várod, hanem legalább az alapokat megpróbálod megtenni a problémád megoldása érdekében. Persze lehet, hogy akkor sem változna, de simán lehet, hogy minden gondod megoldódna. Ha meg nem, akkor még mindig lehet továbbmenni a természetes dolgok felé, a speciális ételek, salvus víz, stb...

2022. júl. 15. 06:21

Sok folyadék, reggel, éhgyomorra egy evőkanál olvívaoljaj, sok gyümölcs-zöldség, mozgás.

Próbáld ki a fügét, aszalszilvát!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook