Szegedi szülés 2016 (beszélgetés)
Szia!Én az első 2 gyerekemet Vásárhelyen szültem,most pedig Szegeden,amit nagyon megbántam,mert Vásárhely 100x jobb volt.Ég és föld!Bár nem tudom,hogy 7 év alatt mennyire változott a vásárhelyi protokoll,de látatlanban is azt választanám,ha lenne következő baba.:)
Ott 2 ágyas modern szobák vannak,saját fürdőszobával,wc-vel.Szegeden 3 ágyas a legkisebb.Kényelmetlen ágyak,régi épület és közös mosakodási lehetőség.
Dalmát ismerem,de nem tudom milyen orvos,nem hallottam róla se jót,se rosszat.Régen Vásárhelyen dolgozott.
Komooooly?Szívből gratulálok!!!Ügyesek voltatok!
Majd a részleteket is várom...egyszer.:)
Addig is jó babázást!
Akkor mostmár mindenki túl van rajta!Szupi!:))
Minden nap v.héten kiszàmolod az aktuàlis adagjàt,és annyit pótolsz tàpszerrel?Minden szopi utàn kell?Éjjel is?Azt hogyan?Előre forralsz vizet?
Elmeséled pontosan?Lehet,hogy nemsokàra nekünk is kell,mert tegnap az egyik cicimben alig volt tej.Nem tudom miért.
Gratu az első fogacskához!:))
Nandori, még egy jó tanács: jól jöhet egy úszógumi, ha természetesen szülsz, azon tudsz ülni, ha volt gátmetszésed. Mongi, az én császáros hasam, így 5 hónap után is gáz. Haskötőt nem ajánlják, mert nem szellőzik a sebed. Azért 6 hét után próbáld meg, szerintem. Én nem tettem és bánom.
A klinika takarításáról annyit, hogy nálunk (113-asban voltam) mindig kajáláskor takarítottak...a tököm tele volt vele.
Ja,és mongi, ez klinika, kicsit nagyobb, mint a vásárhelyi kórház, futószalag van. Nem mondták, hogy magadnak kell gondoskodni babaellátó cuccról?
Az ággyal egyetértek, de én szóltam a nővérnek, hogy igazítsák. Gurtni meg oda volt készítve, azzal fel tudtam kelni. Én "reklamáltam" mindenért. Tb-t fizető honpolgár vagyok! 😃
109 asszem. Az elején.
Hát ez tényleg érdekes...
Anyukák,nektek visszalaposodott már a hasatok?Hordtatok haskötőt?
Nekem olyan nagy a hasam,hogy csak na.Sose volt ilyen a rendes szülések után.A haskötőt meg nem birom hordani,mert féltem a sebemet.
Ja,és a szüléssel csak kb. 4-5kg ment le.Máskor 9-10...
Persze.Mi mást tehetnénk.Még jó,hogy csak 3 napot kellett benn lenni.Császár után is annyit kell.
Nancy,te hanyas szobában voltál?Én a 112-esben,azt hiszem.
Naponta jött kolléganőm tornáztatni,és képzeljétek,nem csinálhattam magam a gyakszikat,csak azt amit ő diktál.:DDD Kicsit vicces.:)
Igen,ez a kuka dolog is alapvető lenne.Az éjjeliszekrényt sosem értem el,az ágyam rövid volt és kényelmetlen,és a nővérek semmit nem segítettek,pedig egy hasi műtét után másnap azért még elkelne a segítség.
A csecsemősök közül szinte mindig a jókat fogtuk ki,de azért ők se voltak túl beszédesek,pedig jó lett volna tudni,hogy mennyit szopizott.Ja,és ami a legdurvább volt,hogy altalában jól beetetve hozták ki mindig Zsoltit szopizni!Sajnos nem bírtam,hogy kinn legyen velem,de ha rendesen szültem volna,akkor biztos,hogy velem lett volna egész nap.Nandori neked is ajánlom!
Jaaj sajnálom:( Ezzel a takarítással sajnos egyet kell, hogy értsek. Engem az idegesített h nincs kuka a szobában.
Nandori! Rakj szemeteszacskót a csomagodba!
Nandori,akkor mostantól már bármikor jöhet!:)Így, szülés után már jobb drukkolni.:D
Nancy,hallod,egyáltalán nem tetszett a szegedi klinika.Ha nem lenne összehasonlítási alapom Vásárhellyel,akkor lehet,hogy máshogy gondolnám,de így...
Sajnálom,hogy itt szültem,és még a császárral kapcsolatban is kételyeim vannak...szóval még a klinika felé se szeretek azóta járni.:(
Vásárhelyen minden szoba 1-2 ágyas volt,saját fürdővel,wc-vel.A mosdóhoz mindenféle fertőtlenítő be volt készítve,a pelenkázóhoz babaápolási cuccok,minden nap többször takarítottak...Itt a klinikán meg semmi.Egyszer se volt a kórterem takarítva.Nem vagyok tisztaság mániás,de sajnos leestek cuccaim az ágy alá,s én naív vártam,hogy majd a takarítónő segít és felszedi nekem.Ááá,senki nem segített,pedig mozogni még nem nagyon bírtam.
További ajánlott fórumok:
- Milyen a szegedi szülészeti klinikán szülni?
- Negatív és pozitív vélemények a Szegedi Szülészeti klinika orvosairól
- A szegedi önkormányzat ad szülési támogatást és ha igen mennyit?
- A szegedi szülészetről friss élményekkel
- Tudtok valaki jó Szegedi szülészt aki a klinikán is dolgozik?
- Szegedi szülésznőt keresek