Szedett már valaki Metoprolol Z Hexal-t? (tudásbázis)
Sziasztok! Kicsit régiek a hozzászólások, de nekem sajnos most aktuális. Mivel van 4-5 különböző ritmuszavarom és az egyik billentyűm is visszaenged egy kicsit szedem a Metoprolol Z Hexal 25mg (2x1/2 naponta). Nekem ez elég kis dózisnak tűnik. De a szédülést és álmosságot, mint mellékhatást sajnos tapasztalom. Ezen kívül más hasznosat eddig nem. Tudja valaki mennyi idő után kellene kifejtenie a pozitív hatását?
Esetleg valaki erős, indokolatlan nyugtalanságot és félelemérzést nem tapasztalt?
A Metoprolol Z Hexal a Betaloc Zok helyettesítő készítménye. Ez a sima Betalochoz képest annyival tud többet, hogy másabb a hatóanyag felszívódása és maga a hatóanyag vegyülete is különbözik. Az 50mg középerősnek számít. Jelenleg hiánycikk listán van...szóval szerencséd van, ha még betudtad szerezni. Helyette ha Metoprolol Z 1A pharmat, vagy Betaloc Zok-ot kapsz..ne ijedj meg..OGYI által engedélyezett helyettesítői egymásnak.
Üdv: Ági
Szia!
Én szedtem. Aludtam tőle egy héten át, mint akit agyonvertek. Nekem azért adta az orvos, mert tachikardiám volt, gyorsabban vert a szívem és fárasztott. Az a barom erre kisütötte,hogy enyhe pánikbetegségem van (kb. olyan nyugodt voltam, mint egy csempe a falban, csak akkor még nem tudtam, mi a pánikbetegség és beszedtem.) Szerintem ha napi két szemet fogsz szedni, olyan leszel az elején, mint az őszi légy. Nekem öt évbe telt leállni róla, de úgy döntöttem, nincs szükségem ilyen sz..rokra. Az tény,hogy levitte a pulzusom, de sose szednék újra gyógyszert így, hogy nincs semmi szervi szívproblémám.
Szedte már ezt valaki?? 21éves lány vagyok 3éve derült ki hogy van egy kis szívritmus zavarom....
végül is semmi komoly..de párszor rosszul voltam vele..
szedtem már Talitont és Betalocot...ma ezt kaptam..mert a régi nem használt...
Esetleg ha valaki tud tapasztalatokat írni róla..mennyire vitte le a vérnyomást a pulzus beállítása mellett meg ilyenek..
mert a vérnyomásom meg nem magas...
nap egy szemet írtak fel reggel és az 50mg-osat...
ma már nem nagyon jövök de holnap elolvasom a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat..
Kellemes szép estét...
Jaj!
Ez már most rosszul hangzik.
További ajánlott fórumok:
- Szedett valaki a terhesség alatt Dopegyt-et magas vérnyomásra?
- Szedett már valaki Yarocen 15 mg tablettát?
- Szedett már valaki PreMenst?
- Szedett közületek valaki Duphastont? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gyógyszerrel kapcsolatosan?
- Niacint szedett-e már valaki méregtelenítés céljából. Tapasztalat?
- Fülzúgásra Xanax-ot szedett valaki?