Niacint szedett-e már valaki méregtelenítés céljából. Tapasztalat? (tudásbázis)
Persze, gondoltam:))
Én nem értek a kémiához és engem igazából az érdekel,mitől leszek egészséges hosszútávon.
Mivel itt az volt a kérdés, hogy a niacin méregtelenít-e? Lényeg : NEM
Ez nem erre való szer. Ez egyszerűen egy vitamin.
Az egyensúlyt megbontani pedig nem jó ötlet.
Azt hiszem így jó a válasz. Vagy mégse? :))
Ezt a honlapot idéztem, csak elfelejtettem idézőjelbe tenni.
Egy jó diéta - ami a megfelelő ételekből áll, már ingyen és bérmentve sokat segít egy kis mozgással összekötve.Az étrendkiegészítők szerintem nagyon fontosak, mert azért mindig bűnözünk ugye... Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen rendetlen :))
Sziasztok!
Én is mindennek utánaolvasok. Azt pedig orvos is mondta, hogy a B vitaminokat együtt kell szedni.
A szervezetünk képes önmagát kitakarítani és megújítani,ha biztosítjuk hozzá az üzemanyagot.Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, az esszenciális(vitaminszerű) zsírsavak és aminosavak.
Ha egészségesek vagyunk kevesebb kell. Nagyobb adagokra van szükség a betegségek gyógyításához, mindenesetre az egészség helyreállításához nélkülözhetetlenek.
Már az orvosok nagy része is tudja ezt és sajnos a gyógyszergyártók is.Ezért nem engedélyezik a gyógyító mennyiségű vitaminokat. Nekem sok mindenre mondták: ezzel együtt kell élni! De én nem vagyok beteg mióta ezeket használom, sőt a családom és ismerőseim is jól vannak.
szia! Sokat kell tanulnia az embernek. Utána lehet nézni sok dolognak a szakirodalomban. Sok butaságot könnyű leleplezni megfelelő ismeretek segítségével.
Ha a cikk nem ad korrekt szakirodalmi hivatkozást - vagy hatásmechanizmus-leírást -, az az első gyanús jel, onnantól kezdve nagyon kell vigyázni.
www.tisztatest.hu oldalon lehet olvasni!
(Sejtszintű méregtelenítés) máshol meg mást olvashatunk! Melyiket higgyük el?
Már odáid jutottam,hogy ami igaz, abban is kételkedem! Ki mondja meg, melyik vélemény az igaz? Mindenki azt hiszi el, ami neki kedvező? - vagy hogy van ez?
Értem amit írsz, de azt nem értem mitől lesz a bŐrpír, a viszketés?
Az én könyvem azt írja hisztamin...
A többi rendben.
Ezért tettem fel a honlapcímet, hogy el tudd olvasni. Hátha van valami amit tudsz hasznosítani.
Az omega 3 is jó és még nagyon sok más is. Csodát sajnos nem tesznek ,de segítenek.
Én most utánanéztemés - ahogya már írta m - nem írnak hisztaminról (hanem szerototinról és prosztglandin D2-ről).
Milyen többi? Kettő van: nikotinsav és nikotinsavamid; előbbi csinálja, utóbbi nem.
Mivel nem vagyok szakértő nem vitatkozom ennyire alapos dolgokon. Viszont ha a hisztamin felszabadulást segíti elő, az a pír és a viszketés. A többi is csinál ilyet?
A lényeg azért az: nem ezzel szoktak méregteleníteni :(
A probléma az, hogy - mint most megtudtam - a szakirodalom nem egységesen használja niacin és a hozzá kapcsolódó kifejezéseket. Ezek nem szabályos kémai nevek, keverést okoznak.
Pl. a "niacin" lehet a gyűjtőnév (nikotinsav + nikotinsavamid), de jelölheti csak a nikotinsavat is (utóbbi esetben a nikotinsavamid neve "niacinamid").
Szóval a B3-vitaminnak két stabil formája van: nikotinsav és nikotinsavamid. Igazából maga a vitamin csak az utóbbi (előbbi átalakul nikotinsavamiddá).
A bőrreakciót (amiben úgy látom - most néztem meg a szakirodalmat -, nem a hisztamin, hanem a szerotonin és egy másik hormon - PGD2 - vesz részt) és a vérzsírértékek javíulását a nagy dózisú nikotinsav váltja ki, a nikotinsavamid nem.
Szia!
Szóval mivel nekem a saját götheimen keresztül kellett mindent felfedeznem, mert nem volt kihez fordulni anno,igyekeztem orvosok könyveit beszerezni.Lehet ma már ezek a nevek nem sokat mondanak de az én tapasztalataim jók.
Dr. Karl Pflugbeil a Fekete-erdő Klinika belgyógyászattal és természetgyógyászattal foglalkozott. Társszerzője dr Irmgard Niestroj.
Dr Michael Colgan kutató orvos. Az ő könyveikből másoltam be a lényeget, szó szerint.
Persze azóta sok mindent beszereztem és elolvastam, mert szeretném az orvosokat addig kerülni amíg csak lehet. :))
Ha jól emlékszem, Lenkei butaságokat írt a honlapján, keverte a különböző beveket (niacin, nikotinamid, nikotinsav). Hatásmechanizmus nem volt írva emlékeim szerint.
Egyébként meg lehetne indokolni, hogy miért segíti a méregtelenítést, de nem lövöm le a poént (az indoklás viszont szerintem nem állná meg a helyét a gyakorlatban). De nem lövöm le a poént:-)
Szia, Akác!
Sajnos nem ismerem a hatásmechanizmust.
Szia, Baranka!
A niacin gyűjtőnév, a B3-vitaminokat jelöli, vagyis a nikotinsavat és a nikotin(sav)amidot (az eltérés a kettő között kémiailag elég kicsi).
A nikotinsavnak van vérzsírszintcsökkentő tulajdonsága (farmakológiai, tehát nem normális vitaminhatás, g-os napi adagoknál lép föl) és a már említett mellékhatása. Az amidnak nincs.
A segíti a sejtlégzést inkább marketinfogásnak tűnik.
A keringést pedig az értágítás révén javítja, nem? Nem tudom, tényleg így van-e, könnyen lehet, hogy csak akut, hisztaminhoz kötött hatásról van szó. Kb. mint a nitroglicerin.
Ez ugyebár a B3 vitamin.
Niacin formában hisztamint szabadít fel.Nikotinamid formában zsíranyagcsere zavara esetén csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet.Segíti a sejtlégzést, keringésjavító.Értágító hatású.stb.
További ajánlott fórumok:
- Próbálta-e valaki a Dr. Steinberger-féle ötnapos méregtelenítő kúrát?
- Hasznaltatok mar beltisztitast es meregtelenitest? (Colonix Program)
- Juharszirupos méregtelenítő kúra
- Mik a tapasztalatok a spa méregtelenítő készülékről?
- 2013.11.16-tól 26 napos waterfast-ba kezdek, méregtelenítés céljából, ki tart velem? :)
- 12 napos léböjt méregtelenítés céljából. Tapasztalatok?