Szederke nevet hogyan lehet becézni? (tudásbázis)
szeder
de ilyen idióta néven ugye nem hívnak senkit
Az én fiam Zsombor Attila, mindkét nevét szereti és használja. Arra nem gondoltam, hogy mindneki Zsombinak fogja becézni. Ő már hozzászokott, csak engem zavar, hogy majdnem Zombi...:D
Itthon Zsomóka volt, később Zsomó, Zsizsi, Zsitya. Évek óta már csak Zsombor.
A Noel nekem nem tűnik furcsának azon kívül, hoghy franciául Karácsony a jelentése. Nyugaton elég népszerű név, és öregember is van Noel nevű...
Én sem értem, miért kell egy nevet mindenáron becézni. A lányom azért lett Lea, hogy ne lehessen becézni. De már a koraszülött osztályra belépve úgy fogadott a nővérke, hogy "Jaj, anyuka, de jó, hogy jön, Leácska már úgy visít, meg kéne szoptatnia". Leácska... még a hideg is kirázott! Aztán anyám és az ő becézési mániája. Leus, Leuci. És az a tragédia, hogy a gyerek a Leára már nem is hallgat, csak a Leucira. Ha fiú lett volna, akkor Nimród vagy Kristóf, dehát Nimi, Nimó, Krisi, Kristi. :S Nesze neked becézhetetlen név!
Amúgy amikor még több gyerek volt tervben, nálunk is listás volt a Szederke. Alapból becézés. :) A férjem azért mondta, hogy Szedrinek becézné, mert a Szederke túl hosszú. Én még Szedit és Szendit tudnék elképzelni becenévnek, vagy csak röviden Szedert. :D
van egy ismerősöm, akinek a lányát Lenkének hívják. az emberek 90%-a szerint szörnyű név, de neki nagyontetszett, hogy Lencsinek lehet becézni, ezért adta.
senki nem világosította fel, hogy ez az ő gyereke, és adhat neki bármilyen normális nevet, mert ha emellett Lencsinek akarja szólítani, azt is megteheti bátran.
szerintem ez a megoldás. szólítsátok a gyereket bármilyen cuki néven, amíg kicsi. de legyen egy normális anyakönyvi neve, amit nem fog szégyelni felnőttként.
édes név,de ha belegondolok, hogy így hívnak, és mindenkinek ezt kellene mondanom bemutatkozáskor és a telefonban, hogy X Szederke vagyok...
akkor megváltoztatnám.
Szedró, Szedrus.
Erről a szedálás jut eszembe:-)
Nekem volt egy hölgyrokonom,akit úgy hívtunk,hogy Szidi.( Szidi néni, mivel mi gyerekek nem tegezhettük.)Kedves név a Szederke.Nem mindennapi, sőt nagyon eredeti.
kisnusi
Nekem volt egy Jácint nevű iskolatársam az 5. évfolyamon. Egy kimondottan nagydarab férfit képzeljetek el.
Én meg voltam róla győzödve, hogy csak női név lehet.
Mint Anettkával harcoló kislány neve is Eperke. Nekem Eperke névről egy légies alkatú lány képzete ugrik be (valószínű közrejátszik Halász J. Bújocska animációja is :-D), hát az igazi ettől messze jár.
Szerintem mindenki adjon a gyerekének olyan nevet amit akar, de gondoljon az iskolás, meg a felnőtt életre is. Mikor néztük a gyereknek a nevét, mindig belegondoltunk, hogy bankigazgató korában, bemutatkozásnál hogy fog hatni :-DD. Végül az apja nevét kapta :-DD, a többi idétlennek hatott (az apjának se egyszerű a vezetékneve).
Remélem nem lesz komolyabb baja a gyereknek :-(((.
Nekem Tímea a nevem :-D. Szeretem.
Zeline
Eredet: angol
Jelentés: ismeretlen
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet választanád az alábbiak közül, ha csak egyet-egyet lehetne? (Andor, András, Nándor, Simon, Emma, Janka, Júlia, Kinga)
- Szerintetek hogyan lehet becézni a Patrikot és Alexát?
- Milyen férjezett nevet lehet választani manapság?
- Házasságkötés után lehet nevet változtatni?
- A Kornél nevet lehet Koninak becézni?
- Hogyan lehet vagy hogyan szokták becézni?