Házasságkötés után lehet nevet változtatni? (tudásbázis)
Valóban, nem. Pedig nem köteleztek rá. :)
Hiába családi hagyomány, úgy vettem volna fel, ahogy akarom. De én mindig így szerettem volna, 6 éves házasok leszünk idén, de egy mp-ig se bántam meg, hogy így vettem fel. :)
Meglehet, igen.
Szerdán mentem dokihoz. Az egyik regisztrációs fiatal hölgy megjegyezte aranyosan, hogy ilyen fiatalon milyen jó, hogy a férjem teljes nevét vettem fel. Mert nem szokás már.
Mondtam, hogy családi hagyomány. :)
Sosem voltam büszkébb a férjemre, a nevére a házasságunkra. Eszem ágában nem volt máshogy felvenni. :)
Ilyenen megharagudni....🤦♀️ Hát nem megcsalja vagy ilyesmi. Na mindegy vannak érdekes dolgok.
Lehet naiv vagyok, de online nem lehet most ilyesmit intézni? Vagy telefonon, aztán a szükséges papírokat elküldöd szkennelve?
Miért, szerinted mi kell hozzá?
felhívod az anyakönyvvezetőt.
Ő elmondja, miket kér. A nyomtatvány aláírására ad esetleg időpontot.
Ő aztán az egészet továbbítja az illetékes helyre.
Persze mert nagyon nem praktikus. Pl elmegy külföldre mit össze fog szenvedni mikor azt hiszik a keresztneve "Lászlóné". Meg az is kellemetlen ahogy lentebb is írták, hogy mindig rá kell majd kérdezni, hogy mi is a keresztneve stb...
Ha annyira kedvezni szeretne a férjének hagyja meg, hogy X-né Y Piroska és le van a gond.
Lehet, csak jó modora próbálta rávenni!
Normális ember bemegy és közli, hogy xyné vagyok, de kérem szólítson julisnak!
Ja, amúgy házassági névmódosításnak hívják, anyakönyvvezető intézi. Anno 3 ezer forint volt az illetéke, e mivel most változott az Itv, lehet az is ingyenes lett.
Inkább az okmányok cseréje ami macera.
Személyi, lakcímkártya ingyenes, jogsi fizetős.
Én kb 10 év után változtattam meg a nevem.
Noha benne maradt a férjem vezetékneve, mégis kicsit rosszul esett neki.
Az gáz!!!
Ha így érzi, akkor ott más baj is lehet.
Sosem érezném cikinek a férjezett nevem, elvégre a társam neve.
További ajánlott fórumok:
- A regisztrációkor megadott nevet meg lehet változtatni?
- Meg lehet változtatni a házasságkor felvett nevet leánykori névre?
- Lehet nevet változtatni, ha igen hogyan? (honlapon)
- Meg lehet változtatni a már létező babanaplóm nevét?
- Meg lehet változtatni a keresztszülő nevét az egyháznál?
- Hol lehet nevet változtatni facebookon?