Származhat-e valami hátrányom abból, ha 6 órásból 4 órás munkaidőbe leszek átrakva? (tudásbázis)
Véletlen keveredtem ide. Hoxa megküldte a hirlevelét és ilyenkor kattingatok.
1. Az eü ellátások kapcsán semmi gond. Ugyanis az biztositott jogviszony alapján számit.
2. A nyugdij és a munkaviszony számitásnál azonban nem jársz jól.
Ugyanis kevesebb lesz az időd,meg a nyugdijad. A zsebszerződésben csak azt tudod bizonyitani,amiröl papir van.
3. Viszont e nem egyenlő kétoldalu jogviszonyban az az egyetlen pozitivum,hogy van munkahelyed.
4. A nyugdiat jelentősen meg fogják reformálni,mert valóban gond lesz 20 éven belül. Jó másfélmillio ember minimál nyugdijjal vagy résznyugdijjal fog rendelkezni.
A nyugdijhoz a mai hatályos jsz. szerint min.20 év kell. Alatta résznyugdij. Az semmire nem elég.
A 4 órásban eltőltött év pedig nem ua.mint a 8 órás.
Ha valami tisztázásra szorul ird meg a privin. Sokan kérdeznek én meg szivesen válaszolok. Ugyanis e kettő a fő jogterületem.
csak akkor hagyjd ott a munkát ha már tuti van másik! Mert nagyonnagyon nehéz találni
Hát legszívesebben én is mondtam volna hogy köszi!!!. De ugye itt az év vége ilyenkor az ember maradjon a fenekén. Tavasszal biztos lépek.
Hát sajnos ki! Ugyanis ha nem tetszik el lehet menni, mert szerintem mindenhol sorba állnak a munkáért. Hát az én fönököm is ezt mondta. Én ott is hagytam ezt a céget, de igaza is lett. 3 napig tartott válogatást a helyemre. Én 2 és fél évig dolgoztam ennél. Igaz, hogy nem kerestünk rosszul, de négy órában voltam bejelentve, hiába dolgoztam 8at vagy 10et. Na és ezt persze a munkanélküli alatt elég jól észre vettem. Most egy olyan cégnél dolgozom, ami teljesen korrekt. De ugye sajnos ez nem mindenkinek lesz igy egy felmondás után.
Nekem is azt mondta maradhatok továbbra is 6 órás de akkor 10-15 ezret fizetnem kell neki havonta!!!
marha jó. Az emberrel kicseszhetnek bárhol!
Nagy hiba volt!!! Ha pl dolgozol még így 4 évet az csak 2évnek felel meg. A nyugdíj kiszámolásnál számít (persze ha lesz még nyugdíj) A főnököd K...a jól jár hogy 8 órát dolgozól neki, őmeg szinte alig fizet utánnad! Papíron? :-( A szó elszáll az írás viszont marad!! Nemvolna szabad megtörténnie ilyeneknek :-(((
én is voltam ilyen helyzetben,de semmi pluszt nem kellet fizetnem. a fönök mondta ha akarom akkor maradhatok 8 órás, de akkor fizessek 17 ezret.
A tb felé milyen visszaesésem lesz? Tudtok valami pontosat? Kell nekem ezután valami pluszt fizetnem?
Mindenképpen visszaesésnek számít a hivatalos számításoknál (ledolgozott idő, tb stb)
Az a helyzet hogy eddig 6 órában voltam bejelentve de ugyanúgy kaptam a minimál bért papíron. Most kicsit rosszul megy a szekér a cégnél és ma reggel bejelentette a főnök hogy csak 4 órásnak tud bejelenti.Csak papíron történik a dolog egyébként ugyanúgy dolgozom 8 órában. Nem vagyok képben ezzel a dolgokkal mert edig mindig rendesen be voltam jelentve mindenhol.
Igen, másképp számolják a munkába töltött napok számát, pl utána munkanélküli segélynél
kevesebb lesz a bejelentett béred az biztos...ha irsz részleteket jobban képben leszünk,ez csak papiron történik vagy egyébként,ténylegesen kevesebbet dolgozol stb
csak papíron vagy ezentúl csak 4 órában számolnak veled?
Származhat -e valami hátrányom abból, ha 6 órásból 4órás munkaidőbe leszek átrakva?
További ajánlott fórumok: