Szárítógép néha teleporolja a fürdőszobát. Mi lehet az oka? (tudásbázis)
Biztosan más egy több gyerekes családnál, minden is előfordulhat.
Én már csak magamra mosok, meg szárítok.
Tudod, olyan megfontoltan, öregesen..-))
Ez nem okoskodás részedről. Valóban így van. Mosás előtt meg kell nézni a zsebeket. Nálam mégis előfordul, hogy valahogy bent felejtem. Jók a mostani "mosógépbiztos" papírzsebkendők. Nem morzsolódnak szét, egyben maradnak.
De a legtöbb zsepi bizony szétfoszlik mosásnál, az a méreg.
Igen. Szerelő a megoldás.
Remélem, nem lesz nagy gond a gépeddel!
Nyilván senki nem akarattal használja a szárítógépet papírzsebkendő szárítására. Viszont bárkivel előfordulhat, hogy nadrágzsebben marad a papírzsebkendő, mikor a mosógépbe kerül. Na jó, mégsem. A tökéletes emberekkel soha, de soha nem fordulhat elő ilyesmi. Ugye?
Aztán az olyan "hanyag" emberek, (mint - szerintem - legtöbbünk) amikor átpakolják a mosógépből a szárítógépbe a ruhákat, szépen elbújik a pzs a ruhák közt, észrevétlenül.
Engem az anyukám úgy tanított, hogy mosás előtt minden ruhazsebet meg kell nézni.
De az már régen volt mikor engem erre tanítottak, nem okoskodni akarok..
:DDD
Mi se.
Férjem találta ezt a videót, durva cucc lehet a szárító belsejében is!
Ahogy elnézem, mindenki szárítójának a belseje tele lehet már porcicákkal. Nálam a zsebkendők és a homokozós játszósruhák biztos nem segítenek a dolgokon.
Ezen nincs más kivehető, tisztítható rész. Lefeszegetett a férjem valamit az elejéről, ami biztosan nem arra lett kitalálva, hogy 5 szárításonként leszedjük. Mögötte volt a ventilátor, semmi extra nem látszott rajta.
Ez egy self cleaning condenser, tehát nem kell máshol tisztítani, csak azt a kis 2 részes szöszizét.
Hívok egy szerelőt, nem tartom kizártnak, hogy valahol egy elakadt papírzsebkendő gondot okoz, mert azt sajnos sokszor mosok-szárítok 🤭
Jéééé, pont így hívják a takarító nénimet is...
Porc Ica..-)
Ja! Ha rá van tolva a falra, akkor időnként mögötte is takarítani kell, mint más gépeknél is. Nagyon sok porcica össze tud ott gyűlni.
Nálam ezért vannak a konyhában és a fürdőben lábon álló szekrények takaró panel nélkül.
Nálam minden munka férfimunka.
De inkább szó nélkül megcsinálom, nősülni meg nem szeretnék ilyen kicsiség miatt.-)))
Én is erre gondolok.
Cirkuláltatja a levegőt, ami por meg van, azt hordja-viszi.
Ez ilyen öntisztító, az az izé nincs benne, amit le kell öblíteni.
De azért megnézem, mit lehet még kiszedni belőle. Alul van egy kerek szellőző, de nem úgy tűnik, mint amit simán ki lehet pattintani.
Amúgy nincs kosz nálam, sem por. Akkor keletkezik, mikor sokat használom a szárítót.
Én semmit.
Ez a férjem dolga, ugyan is ez férfi meló.
Valami szűrőt szokott kiszedni, azt leöblíti, belekotor a szűrő helyére, hátha elakadt valami.
Illetve, én a szárítás után mindig kitörölgetem a dobot és a gumit.
Kivülről pedig a takarítás alkalmával le szoktam törölgetni, minimum egyszert hetente, de a tetejét naponta letörölgetem, akár többször is.
Az én szárítógépem a mosógép mellett áll, de port még sosem tapasztaltam.
Egyformán jól működik mindkettő.
Nálad lesz valami hiba.
Sosem lesz poros a fürdőm a szárítástól.
Biztos rossz a géped.
Mosógépszerelő nem jutott még eszedbe?
Tudom, ez sem jó válasz, de ennyit tudok segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Panellakásban lehet szárítógépet használni?
- Mennyiből lehet egy komplett fürdőszobát megcsináltatni?
- A fürdőszoba csempe fugáiból a penészt hogy lehet kitisztítani?
- Lehet kapni olyan mosógépet,ami szárítógép is egyben? Ha igen, milyen árban van és milyen márkát érdemes megvenni? Esetleg tapasztalatok?
- Hogyan lehet vízlepergető festéket könnyen eltávolítani a fürdőszoba faláról?
- Indesit mosó-és szárítógépnél a hosszú szárítós programokból ki lehet venni a szárítási programot?