Száraz, vízhiányos bőrre tudnátok arckrémet ajánlani? (tudásbázis kérdés)
helló! eszembe jutott még valami: aloe vera. lehet kapni kész géleket is, de a legjobb, ha beszerzel otthonra egy nagyobb növénykét, a leveléből kipréselt lével meg átkened az arcod krémezés előtt. nagyon jól hidratál.
Szia! Most már több, mint egy éve használom. Nem éppen illatos, de talán az a jó, ha nincs benne felesleges hozzáadott illatanyag. Ez egy természetes gyógynövényes krém. Azért kezdtem el ezt használni, mert mikor anno ismeretlen eredetű csalánkiütésem lett testszerte, egyszerűen még a megszokott "jó illatú" arckrémemre is allergiás lettem. :( A gyógyszertárban ajánlották, mert közben meg szükségem volt valami krémre, mert kiszáradt a bőröm. Azóta rendbe jöttem csalán ügyileg, de hű maradtam a Perillához. :)) Amúgy Biomed-es krém.
receptek száraz, vízhiányos és öregedő bőrre (öregedő bőr tünetei nagyon hasonlóak a szárazsághoz) Roberta Wilson Aromaterápia haladóknak c. könyvéből:
Arctisztító:
30 ml jojobaolaj, 2 csepp mirhaolaj, 2 csepp szantálolaj, 1 csepp benzoegyanta, 1 csepp édesömény olaj, 1 csepp tömjénolaj - bőrbe masszírozni, majd meleg, nedves kendővel letörölni
Frissítő száraz bőrre:
2,4 dl desztillált víz, 1 csepp tömjénolaj, 1 csepp rózsafaolaj, 1 csepp szantálolaj, 1 csepp vetiverolaj - használat előtt mindig felrázandó, arctiszítás után vattapamaccsal áttörölni a bőrt.
Arcolaj:
30 ml jojbaolaj, 3 csepp pálmarózsaolaj, 2 csepp tömjénolaj, 2 csepp mirhaolaj, 1 csepp pacsuliojaj. tisztítás után kell a bőrbe masszírozni naponta kétszer, vagy igény szerint többször.
volt, hogy nem mindenem volt meg a keverékekhez (pl. benzoegyanta), simán kihagytam. a receptek arra is jó tippet adnak, hogy milyen illóolajokat érdemes használni, lehet készíteni saját keveréket is. Én pl. gerániumolajat is használtam, mert fiatalítja a bőrt.
a szőlőmagolaj szerintem is nagyon jó, nálam is bevált.amikor nagyon száraz volt a bőröm, és semmilyen krém sem segített, magam kevertem illóolajokból kencéket, vagy csak simán szőlőmagolajjal ápoltam a bőrömet. ha naponta egy evőkanállal le is nyelsz belőle, belülről is hidratál. az is fontos, hogy akinek száraz a bőre, sok folyadékot igyon, minimum napi két literrel. legjobbak az ízesítetlen gyógynövény teák. mindjárt megnézem az aromaterápiás könyvemet, és kiírom a száraz bőrre való recepteket ;) általában jojoba olajat írnak a receptek bázisolajnak, de lehet helyette szőlőmagolajat is használni, vagy akár olívát.
Szia! nekem évekig olyan szaraz volt a bőröm, hogy barmit is kentem rá, hamlott, viszketett, kipirosodott. Iden januarban derült ki, hogy jodhianyos vagyok és a pajzsmirigyem is meg van nagyobbodva. Amióta jódot szedek, azota normál a bőrtípusom. Szerintem érdemes keresni a száraz bőr okát. Csak ezt akartam mondani
Próbálj ki valamilyen növényi olajat.Pl.Szőlőmagolaj(ez nem zsírosít abszolút), mandulaolaj,jojobaolaj(ez picit zsírosabb),búzacsíraolaj.Aromax féle jó.Tehetsz bele valamilyen neked tetsző illóolajat is pl. valamilyen virág mondjuk levendula vagy ylang-ylang.De elhagyható.A növényi olajok ezerszer jobban hidratálnak mint a 95% víztartalmú drogériás krémek.Ráadásul ott nem a hatóanyagot fizeted meg, hanem a vizet és a tégelyt.A gyógyszertárban kevertek pedig tele vannak kőolaj alapú dolgokkal amik aztán végképp nem a bőrre valók.
Körömvirág kenőcs,nem krém,hanem kifejezettem a kenőcs a jó,gyógyszertárban 500 Ft körül van.Igaz nem a legillatosabb,de nagyon jó a száraz bőrre.
Köszi. Erről a krémről nem hallottam még. Mióta használod?
Szia! Én a gyógyszertárban kapható PERILLA krémet ajánlom. :) Száraz, de allergiás bőrre is kíváló! :)
mi a Gyógyszertárban az Ő általuk készített arcrémekkel kenjük az arcunkat, olcsóbb is,különféle Vitaminok is vannak bennük.
Köszönöm. Lehet, hogy kifogom próbálni én is a Biodermát, nekem sem vált be a vichy.
a gyógyszertárban kapható Bioderma rich 3670 Ft két nap alatt rendbe tette a bőröm, amit a Vichy sem tudott
A csoki krémek nagyon jók "chocoa". Mindenképpen zsíros állagú krémet keress.
Száraz, vízhiányos bőrre tudnátok arckrémet ajánlani?
További ajánlott fórumok: