én a dm-ben szoktam venni gyorsfőzésűt, 400 ft körül van, 15 perc alatt kész, csak vízzel kell feltenni, szóval még egyszerűbb is nekem megfőzni, mint a fehéret. És szerintem irtó finom... Főleg, ha megpirítod szőlőmagolajon a már megfőtt rizst, és meglocsolod egy kis szójaszósszal...
A basmati rizs is egészségesebb sokkal mint a sima. Izre ugyanolyan na meg szinre is de mégis ehetik olyanok akik a simát nem. Probáld ki. A barna ehetö de azért nem olyan mint a sima. mindegyiknek más ize van. Sokan nem is tudják megszokni...
Régóta kacérkodtunk a barna rizs evéssel, mivel egészségesebb, (GI indexe alacsonyabb, élelmi rostokban pedig gazdagabb), mint a fehér. Viszont amikor kipróbáltuk, akkor annyira gabona ízű volt, hogy ez hosszabb időre elrettentett a fogyasztásától.
Szeretném, ha leírnátok, hogy nektek melyik a legízletesebb, és azt, hogy miben és mennyiben tér el a fehértől. Lehet főzőtasakos is:)