Szalagmunka baromfifeldolgozóban (beszélgetés)
Azert ilyen helyeken a torzsgarda, akik konnyebb helyen dolgoznak, nehogy azt hidd, hogy csak ugy hagyjak, hogy valaki helyere betegyenek. Ahol munkaero hiany van, oda fognak betenni.
Tulora anyameknal rengeteg volt. Volt, hogy reggel 5kor elment es este 8kor jott haza. Es azt vegig kellett nyomni. Mondjuk ok penteken nem dolgoztak.
Gondolom hogy nehéz főleg a monoton munka.Meg hogy állni kell egész műszakba.
Több munkafolyamatot kellene megtanulni,hogy több helyre tudjanak tenni ha kell.
Alapvetően azt sem tudom mit csinálnak kézzel és mit gépesítve.
Errefele sajnos minimálbérért dolgozhatsz ha szerencséd van.(127.500)
Ha nem akkor közmunkásbérért dolgoztatnak,az meg még kevesebb...
Nagyon nehez. Anyukam dolgozott ott. Fizezes még csak-csak, mert be voltak jelentve, tulora stb., de nehez munka. A vicc az, hogy a fiatalok mindig ott hagytak rovid idon belul, csak szivos "oreg rokak" nyomtak ezerrel, akik lassan mind nyugdijba mentek szerencsere.
Anyukamnak muteni kellett a kezet, annyira igenybevette a késezes, hogy mar alig birta emelni a karjat. Iszonyat volt, orulok hogy nyugdijba ment.
Köszi a válaszokat! :)
Szalag mellett dolgoztam már,csak nem hús ágazatban. Ott is volt hajtás,ráadásul 12 órában.
A fizetés 170.000 Ft bruttó ami elérhető + cafeteria,legalábbis így hirdetik...
Jelenleg ennél jóval kevesebbet keresek igaz 8 órában.De mint tudjuk a pénz beszél...
Egyedülálló anyuka 2 gyerkőccel, azt mondta egyszer, nem is menne máshova dolgozni. Ott legalább tudott annyit keresni, hogy mindig meg tudta venni, ami kellett a srácoknak.
A másik onnét ment nyugdíjba, kb. 10 évet húzott le, hívták, maradjon még, csupa ízületes a lába. Mert ugye ott nem fűtenek, és köves minden helyiség...azóta még itthon is télen dupla zokni kell.
Aki viszont ügyes, és átrakják a májtisztító részlegre, jelentősen megugrik a fizetése, mert az erektől megtisztított máj exportra megy, minőségi munka!
Mindenkinek annyi éri meg, amennyire rá van szorulva a pénzre. Biztos nem túlfizetett, hiszen többeknek nincs munkája, nem hiányszakmáról van szó.
Voltál már ilyen üzemben, én csak látogatóként,végignéztem ahogy a kamionról felakasztgatják a baromfikat, átmennek a sokkolón (kábítón) , elvágják a nyakukat, forrázón, kopasztón mennek át, aztán kezdik belezni, darabolni őket. A végén csomagolják, dobozolják.
Ha nagyon-nagyon kellene a pénz biztos dolgoznék ott is, de számomra rettenetes volt az az idő, amíg ott voltam és engem a szag zavart a legjobban, nem mellesleg utálok húshoz érni. Monoton munka egy-egy fázis, de lehet cserélgetik, fogalmam sincs.
Sok sikert hozzá!
Én is dolgoztam ilyen helyen diákként rengeteg évvel ezelőtt. Nem volt könnyű, de kibírtam, pedig senki sem kötelezett rá, csak jól jött a zsebpénz. Ha megélhetéshez kell, akkor meg pláne ki kell bírni!
Nem volt akkor sem semmi bajom a baromfi hússal, és utána sem, technológiai fegyelem volt, ha valakiben így vetődik fel a kérdés. Amúgy meg a polcon becsomagolt hús is élő állat volt valamikor...
Egyátalán fogod-e bírni?
Mennyire vagy megszorulva anyagilag?
Agyonfizetni nem fognak.
Aki onnan ment nyugdíjba, évekig nem evett baromfihúst - még libamájat sem.
Valakinek tapasztalata ebben a munkakörben van-e?
Mennyire nehéz munka? Mennyi az a bér amiért h-P napi 10 órát érdemes ebben a munkakörben dolgozni?