Szabó Magda Abigél című művében kitalált, vagy valós város szerepel Árkod néven? (tudásbázis)
9. kékpille (válaszként erre: 8. - 57aa4ea1e8)
2012. szept. 2. 15:16
Köszönöm Neked is!
8. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 7. - 57aa4ea1e8)
2012. szept. 2. 15:06
és igen!! jól sejtettem.
7. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 6. - Kékpille)
2012. szept. 2. 15:04
Kitalált. Viszont Szabó Magda a debreceni refiben végzett, tehát valszeg azt írta meg.
6. kékpille (válaszként erre: 5. - Megryan)
2012. szept. 2. 14:55
Én Debrecenre (is) gondoltam, Hódmezővásárhelyet nem ismerem, nem jártam ott.
Tehát Árkod a Matula Intézettel együtt fiktív.
Köszönöm.
5. megryan
2012. szept. 2. 14:51
A valóságban van(volt) egy Árkod nevű falu, ami 1920-ban Szeribához került. Ez azonban csak véletlen egybeesés. Az általad kérdezett Árkod kitalált hely, Debrecenből és Hódmezővásárhelyből lett "összegyúrva".
A filmbeli forgatási helyszínek voltak: pesti, kálvin téri református templom, a Matula homlokzatát alakító váci Püspöki Palota. A Matula belsejét elvileg a Kossuth Zsuzsa Eü. Szki. alakította. A magyar fájdalom szobra szintén Pesten volt.
4. de Luca
2012. szept. 2. 14:47
fiktív
2. kékpille
2012. szept. 2. 14:44
Szabó Magda Abigél című művében kitalált, vagy valós város szerepel Árkod néven?
1. kékpille
2012. szept. 2. 14:43
Melyik város?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - minden jöhet, amiben o-ó betű szerepel
- Írj egy mondatot, melyben csak "e" magánhangzó szerepel, pl:Eszterke gyere beljebb, s heveredj le!
- Közmondások, szólások, hasonlatok, kifejezések, melyekben egy állatnév szerepel
- Írjatok olyan híres emereket, akiknek a nevében ország vagy város neve szerepel?
- Irj egy olyan dalt (sláger, ária stb.) amelynek első sorában egy növény szerepel
- Milyen dalt, slágert, áriát ismertekamelynek elsősorában, vagy címében női vagy férfi név szerepel?