Szabásminta rajzolás (beszélgetés)
Sejtem mit ért a rácsozásra.
Anyukám a metek füzet lap segítségével rajzolt mintákat a kötéshez.
Hát, a nyomtató nem kéne, hogy torzítson, valószínűleg a programban van a hiba, vagy a technikában...
Ha simán fénymásolón nagyítassz, akkor se lenne szabad neki torzulni. Egy normális fénymásoló A/3-as méretig azért tud nyomtatni (persze nem az asztali), a százalékot is be lehet állítani, hogy hányszorosra, szóval próbáld ki.:)
na, most kíváncsivá tettél, mi ez a figura...
lehet, csak van elfekvőben hozzá minta ;)
Csak kipixelesednie lenne szabad, eltorzulni nem. A pixelesedés nem baj ebben az esetben, mert szépe egyenes vonallal újra rajzolod, vagy kivágod az ív mentén.
Több grafukis programban, ha a crtl-t nyomod, és úgy húzod ki az alapot, akkor tartja az arányt, vagy százalékosan kellene nagyítani, Ikon vagy egy kipipálható opció amúgy szokott lenni, hogy az tartsa az oldalarányokat.
Vannak hozzá speciális könyvek amikben meg vannak a szabásminták a figurákhoz, bár akinek ügyes keze van iztos maga is meg tudja rajzolni.
Konkrétan milyen állatot szeretnél? Hátha tudok mintát küldeni hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Babzsák fotel készítés, Szabásmintát keresek!!!
- Segitsetek nekem! Autó szabásmintát keresek.. maradt anyagom Manó függönyéből, verdás és találtam szivacsot is, de nem megy a kiszabás.
- Tudja valaki honnan szerezhetnék szabásmintákat?
- Hol találhatok huzatfogóhoz szabásmintát?
- Sziasztok!Van köztetek valaki aki tud nekem Micimackó és csapatáról szabásmintát készíteni?Vagy hol találhatnék olyat?Köszönöm a segítséget
- Székszoknya szabásmintát keresek! Tud valaki segíteni?