Szabad terhesen repülni? (tudásbázis)
Szia!
Angliában élek, és rengeteget repültem terhesen. A 28. héttől kell orvosi igazolás (nálunk nincs ilyen, mivel szülésznőnél szülnek a nők, ezért tőle kértem), a 36. héttől pedig nem engednek repülni. A vészkijáratok mellé nem ülhetsz a gépen.
Többnyire nem foglalkoznak a dologgal, rengeteg nő repül terhesen v. egész kicsi babával. Velem egyetlen egyszer történt meg, hogy papírokat irattak alá.
Ja, az igazolás lehetőleg ne legyen egy hétnél öregebb a repülés időpontjában.
Szia!
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor a 30.hétig lehet repülni, utána csak orvosi igazolással. (reptéren dolgoztam, biztos). Viszont a check-in-nél be kell jelenteni, mert úgy csinálják az ültetést.(közel a mosdóhoz, nem vészkijárathoz) Én a 20.hétben repültem, semmi gond nem volt, de le és fölszállásnál discózott rendesen a pocak.
szia lehet!
Az első három és az utolsó három hónapban nem ajánlatos, de a középső 3 hónapban nyugodtan...én is repültem, nem volt semmi gond. Szerencsére.
Az jó! Addig úgysem leszek 30 hetes!
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Ismeri, vagy hasznalja valaki az Aloe Vera First termeket? Terhesen is szabad?
- Szabad terhesen a Balatonban fürdeni?
- 32 hetes terhesen szabad jakuzziba, pezsgőfürdőbe menni?
- 9 honapos terhesen szabad e bevenni nyugtatot, ha nagyon rosszul vagyok?
- Terhesen szabad wellnesbe menni? Melegvizes medence, szauna ...stb.