Szabad munkavállalás május 1-től (beszélgetés)
A "régi" tagállamok (EU15) egy átmeneti, 7 éves időszakban lehetőséget kaptak arra, hogy ne alkalmazzák teljes mértékben az uniós előírásokat, hanem a saját nemzeti szabályozásuk szerint tegyék lehetővé a 2004-ben (majd később 2007-ben) csatlakozott országok polgárai számára az ottani munkavállalást.
Szoval meg nem. Majd ha lejar a 7 ev, vagyis elmeletileg 2014-töl
Sziasztok,tudjátok-e,hogy a román állampolgároknak is szabad munkavállalásuk van ?
Köszi ;o)
Na látod,ez nem is lenne rossz...Az én férjem jelenleg német hajón dolgozik,de mindenképp szeretnénk váltani szárazföldi munkára..
Nem jó ez a hajókázás,minden nap dolgoznak,nap 16-18óra munkájuk van:(A fizetés meg ehhez képest semmi.
Írd meg légyszike priviben,csak úgy miheztartás végett,hogy szárazföldi étteremben mennyit kell dolgozni a felszolgálóknak,és mennyi a fizetés.Köszike!
sziasztok,
en mar jo par eve Nemetorszagban elek, es gondoltam megnezem miket irogattok itt. Kivancsi voltam. :)
nem lattam a naplo riportjat /lehet most rakeresek es megnezem/ de en csak egyet szeretnek mindenkinek mondani. Nyelvtudas nelkül ne induljon neki. Nem fog sikerülni. Ha igen, akkor irto nagy szerencseje van.
Ja es meg valami; mosogatassal es takaritassal nem fog megelni senki. Ugyanis ezek Nemetorszagban altalaban 400 euro Jobok, ami azt jelenti hogy max ennyit fogsz kezhez kapni, ebböl pedig arra nem fogja futni hogy kiberelje egy lakast es kifizesd a rezsit!!!! most mondhatod hogy sebaj, majd vallalsz ilyenböl kettöt...ket ilyen munkad nem lehet.
Es azt se felejtse el senki hogy a honap elejetöl rengeteg külföldi jön/jött az orszagba akik szinten munkat akarnak, igy a munkaltatonak van böven kiböl valogatni. :S
en azt ajanlom mindenkinek hogy persze, aki mer vagjon bele, de nem csak ugy a vakvilagnak, mondvan annal ami Magyarorszagon van csak jobb lehet. mert lehet biza rosszabb is :(
hello
igen sajna a végére ébredtem fel, mérges is voltam..
az elrettentésről meg annyit, hogy nekem elég elrettentő ami itt van meg ami várható..ne ijesztgessenek engem mással:)
és természetesen nem azokról fognak beszámolni akik kimentek és mosogatást, vagy takarítást találtak és abból normálisan megélnek az első időkben utána meg alakulnak a dolgok, kapcsolatok, később már bezséli a nyelvet jó esetben...tehát engem evvel nem rémisztenek olyan nagyon
egyelőre ismerős van és olyan személy aki tud munkát szerezni
és neked?
szia
na én is erre vagyok kattanva
én Ausztriába készülnék:)
Sziasztok!
Van aki tervezi, hogy májusban elvándorol a szabad munkavállalás miatt az országból Ausztria vagy Németország irányába?
Ha igen, már talált állást, vagy még csak
keres? Mi motivál a külföldi munkavállalással kapcsolatban? Mennyire nehéz ezt a helyzetet lelkileg feldolgozni?
Ezzel kapcsolatos dolgokról szívesen csevegnék.
Előre is köszi
További ajánlott fórumok:
- Fizetés nélküli szabadság melletti munkavállalás
- Foglalkoztathat munkavállalót úgy a munkáltató, hogy 1 évre csak 8 nap szabadságot ad?
- 1995-től mennyi szabadság járt a munkavállalóknak? Emlékszik valaki?
- Köthet munkáltató szerződést, hogy a munkavállaló egész évben dolgozik és csak 10 nap szabadság jár neki?
- A munkáltató, ha nem fizeti ki a túlórákat, akkor köteles azt szabadidőként kiadni a munkavállaló számára?
- Kezdő munkavállalóként mennyi szabadnap jár és hogyan rendelkezem vele?