Sütőtökpüré recept



Sütőtök
Barnacukor
Szegfűszeg
Verjus/Éretlen szőlő leve
Virágméz
Fehérbors
Só
Marokkói citrom
Ásványvíz
Hozzávalók:Személytől függően!
A Sütőtökpüré elkészítési módja:
Sütőtökpüré A sütőtököt félbevágjuk, vékonyan megszórjuk barnacukorral, szegfűszegeket nyomkodunk bele. 160oC-os sütőbe helyezzük 40 percre. A megsült tök belsejét kikaparjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk. A kikapart tökbelsőt összeturmixoljuk fél dl „Ebner”-féle verjus-vel (éretlen szőlő leve), egy kávéskanál virágmézzel, frissen őrölt fehérborssal, csipetnyi sóval.Hozzáadjuk 2 sóban eltett (marokkói) citrom apró kockákra vágott héját, majd keverés mellett ásványvízzel a megfelelő konzisztenciára hígítjuk.
Marokkói citrom helyett nyugodtan használhatsz hozzá hagyományosat is!!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: neroo, 2008. febr. 29. 09:24
A sütőtökpüré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.