Sült vér velővel recept
A Sült vér velővel hozzávalói:alvadt disznóvér
20 dkg velő
4 db vörös hagyma
1 zöldpaprika
zsír vagy olaj
pirospaprika
2 tk majoránna
só
tbors
A Sült vér velővel elkészítési módja:
A hagyma felét kockára, a másik felét félfőre vágjuk, az alvadt vért kockázzuk. A kockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. A felkockázott alvadt vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majoránnával és kevergetve főzzük. 10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, a karikára vágott paprikát, a velőt, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. ápr. 15. 18:46
A sült vér velővel elkészítési módja és hozzávalói.