Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sült karaj alacsony hőfokon készítve recept

Sült karaj alacsony hőfokon készítve recept

Elkészítési idő 300 perc

A Sült karaj alacsony hőfokon készítve hozzávalói:
1 kg sertés karaj
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 dl sör
7 cl balzsamecet
1 evőkanál méz
fél-fél teáskanál fokhagymapor és durvára őrölt rózsabors
só.


A Sült karaj alacsony hőfokon készítve elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 90 fokra légkeveréssel. A húst minden oldaláról körbe pirítjuk a zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd egy nem túl nagy tepsibe fektetjük. Meghintjük sóval, borssal, fokhagymaporral. Majd elkeverjük a balzsamecetet a Worchester szósszal és a húsra öntjük. Rácsorgatjuk a mézet, és aláöntjük a sört. Alufóliával jól lezárjuk és az előmelegített sütőbe tolva sütjük 4-5 órán keresztül, de végig alacsony hőmérsékleten, 90 fokon. Akkor van kész, amikor a sertéshús lágyan omlik és könnyen szeletelhető. Az így sütött hús szaftos és ízletes lesz

Az ízletes omlós és szaftos húsok titka nem a fűszerezésben rejlik hanem a sütés technikájában Az eljárás lényege, hogy a hús lassan és alacsony hőfokon készül. Ennek köszönhetően egy csepp zsír és lé sem folyik ki belőle, nagyon szaftos marad. A technika azért zseniális, mert a hús nem hirtelen sül, és az alacsonyabb hőmérséklet anélkül lágyítja a hús kötőszövetét, hogy keményítené az izmokat és indokolatlanul kiszárítaná a húst.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sült karaj alacsony hőfokon készítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook