Sült csülök Pataki tálban recept
A Sült csülök Pataki tálban hozzávalói:1 csülök
izlés szerint fűszerek (só, bors, fokhagyma, pirospaprika, füszernövények, vegeta ki mit szeret)
8-10 szem krumpli
1, max 2 dl húsleves
A Sült csülök Pataki tálban elkészítési módja:
Kezdő próbálkozások, mert receptet találni hozzá igen nehéz. A tálat 30 percre beáztattam, a húst több helyen bevágtam, hogy jól szétnyíljon, majd sóztam fűszereztem. A félóra elteltével a csülköt a tálba tettem, ráönttem a húslevest lefedtem és hideg sütőbe tettem. Közepes lángon kb 40 percig sütöttem. Ezután raktam bele a megtisztított egész krumplikat amit egy kis vegetával bedörzsöltem. Újabb 20 percig sütöttem fedővel majd levettem a fedőt és addig marad bent amig zsirjára sült.
Nagyon finom.
Vigyázni kell, hogy mindíg hideg sütőbe kell tenni, hogy a tál együtt melegedjen a sütővel, én a gáz elzárása után még 10 percet a sütőben hagytam és amikor kivettem vágódeszkára tettem a tálat nehogy a hőmérséklet külömbség miatt megrepedjen.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2009. ápr. 1. 09:20
A sült csülök pataki tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.