Sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) recept
A Sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) hozzávalói:egy nagyobb, sütni való csirke (kb. 1,három kg)
egy egész narancs
három rozmaringág
800 g burgonya
három evőkanál olaj
fél teáskanál őrölt fahéj
egy teáskanál őrölt paprika
só
bors
A Sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 200° C-ra. Leöblítjük a csirkét, szárazra töröljük és nyolcfelé vágjuk. Forró vízzel megmossuk a narancsot, félbevágjuk és felszeleteljük. Lecsipkedjük a rozmaringágról a leveleket és nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban az olajjal és jó alaposan megszórjuk fahéjjal, paprikával, sóval és borssal. A fűszeres csirkét és burgonyát elterítjük egy tepsiben és 200° C-on, öt perc alatt megsütjük, miközben időnként megforgatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 13. 21:13
A sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.