Sportválasztás 7 évesnek. Mozgáskoordináció javítása, a sport megkedveltetése (beszélgetés)
az én anyum is csodálatos, csak volt, h kissé belemelegedett a bíztatásba, és kicsit szigorú volt:) azért írtam, h erre figyelni kell.
majd írd meg, h mit fogtok mozogni!:)
Köszi!:)
Remélem, minden jó lesz, én meg amúgy is olyan nagyon lelket ápolós anyuka vagyok!...
jó mozgást!:)
még egy tanácsot, ha elfogadsz: tényleg ne erőltesd semmire. tudom, h azt érzed, h nem fogod, de történhet bármi, pl. elkezd versenyezni, tehetséges lesz...persze, kell a szigor, el kell küldeni edzésre, ha lustaságból nem akar menni, de ha azt látod, h tényleg nem esik jól a lelkének, akkor ne nyaggasd. és ha versenyen nem jól szerepel, ne szidd meg. bíztasd mindig, állj mellette szigorral, de szeretettel.
bocs, előjöttek bennem a 10 évnyi versenysport emlékei:) (pedig az én szüleim nagyon jó fejek...de néha nem veszi magán észre az ember, h túlzásba viszi a dolgot)
Akkor nagyjából az jön le, h nagyon jó lehet az úszás, amit egyébként szeret is, lehet, különórákat kellene belőle vennünk. A másik lehetőség, valamilyen harcművészet, ami szerintem is beleillene abba a képbe, amit én nagyjából felvázoltam, és Ti is sokan javasoltátok, de Gergőnek így látatlanban "nem tetszik", gondolatom szerint szintén jó lenne, csak nem biztos, h NEKI MOST időszerű. Arra gondolok, h erőltetni tényleg nem érdemes, mert lehet, h egy életre elveszem a kedvét tőle, holott ha a megfelelő pillanatban jön az impulzus, tényleg tetszeni fog neki és csinálja.
Amúgy szerencsére az adottságokat illetően jók vagyunk, több uszoda is van a közelben, és több harcművészeti lehetőség is. Asszem első körben lesz az úszás, mellette meg elmegyünk egy-egy karate, kung-fu, egyéb edzést megnézni.:)
lehet;)
de biztos hogy máshogy működik ez a lányoknál, és máshogy a fiúknál.
Oviban van úszás.Szereti, de nem látom rajta azt hogy igen, ez az ami neki kell.
Biztos, hogy előző életében hal volt, vagy valamilyen úszóhártyás, mert neki mindegy hogy kanál víz, vagy tenger;), de nem az a mozgás amitől teljesen lenyugszik.
És még lovagol is!NA ott olyan hogy rá sem ismerek;)Csak oda koncentrál, nem nyüzsög;)
Csak az uszással az a baj, hogy nem mindenhol adott a fedett uszoda, és a rendszeres edzés. Nálunk pl. hetente két alkalommal tudnak menni 1-1 órát, és akkor is sokszor tiszta klór és hypó a viz, de annyira, hogy marja a szemünket.
A küzdősport pedig általában van mindenhol, elérhető, kis költséggel, kis helyen is üzhető ha van megfelelő edző.
na én tényleg nem leszólni akartam a többi sportot, nekem 2 tesóm is dzsúdózott, én is balettoztam/jazzbalettoztam/táncoltam pl., csak sztem az úszás az, ami univerzális sport.
(és ott is lehet érmet gyűjteni;))
tényleg csak a kicsin múlik, h mihez van kedve, hiszen ha sportol, az már egy jó dolog!
:DDD
Lehet, hogy ha éppen egy másik edzőhöz, másik edzésre kerül, még most is karatézna...
ezt én értem, csak direkt jó egy agyalós gyereknek, ha néha CSAK fizikailag fárasztják. addig pihenhet a kobakja.
nem akarok beleszólni. csak azt tudom, h nálunk bevált:)
Eszembe jutott a sakk is;)
Csak saját tapasztalatból írtam amit írtam.
Máté egy energia vámpír, és állandóan agyal:D
Gondoltam hogy elviszem focizni.De egész nap rohangál mint egy mérgezett egér, akkor még ezt csinálja az edzésen is?!Meg aztán (Senkit nem akarok megbántani!!!!!), de focizni, meg futni mindenki tud;)
Olyan valami kellett neki, ahol a fizikai energiáját és a szellemit is levezetik;)Nálunk ezért esett a választás a kempóra.
Minden edzés más.Minden edzésen mást tanul, mást csinálnak.És amikor hazajön?
Nyugodt, nem beszél egyfolytában visszajelzés nélkül;), és fáradt.Testileg, szellemileg.
erőltetni tényleg nem szabad. persze elviheted egy órára, nézze meg, de ha még mindig nem akarja, akkor hagyd. csak még jobban megutálná (láttam ilyet sokat).
erről eszembe jutott egy cuki sztori: párom kicsi korában be lett íratva karatéra...egy alkalommal volt csak, azt mondta nekem, h nem tetszett neki, h egész órán a bordásfalról leesést gyakorolták :D
hát nemtom...én mindig is "kocka" voltam, most már hivatalosan is az vagyok (matematikus :D), de sztem a szellemi beállítottság nem függ ennyire össze a dologgal:) ezzel az erővel azt is írhatnád, h sakkozzon, az is sport elvileg:)
hidd el, nincs is jobb, mint az egész napos agytorna után KIKAPCSOLNI az agyamat és úszni...mellesleg én pl. sokszor szavaltam magamban, vagy énekeltem, esetleg filóztam (már amikor nem köptem épp ki a tüdőm edzésen:D), szóval nem olyan uncsi az:)
További ajánlott fórumok:
- Férfi spermaszám csökkenés javítása természetes módszerekkel
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Nagyon megkedveltem itt valakit.
- Olvasás megkedveltetése végett tudnátok 9 éves fiúk részére jó könyveket ajánlani?
- Ha megkedvelt ahogy mondta, úgyis keresni fog még?
- Nincs szerencsém a fodrászokkal. Megkedvelem, jól dolgozik,...