Spanyol csirke II. recept

8 csirkecomb (csirkemellfilé is lehet),
só,
12 dkg margarin,
4 evőkanál méz,
1 narancs kifacsart leve
A Spanyol csirke II. elkészítési módja:
A csirkecombokat – miután a bőrüket lefejtettük – megsózzuk, és margarinnal enyhén kikent tűzálló tálba fektetjük. Alufóliával letakarjuk, majd sütőben, közepes lánggal félig megsütjük. Közben a maradék margarint egy kis lábasban fölolvasztjuk, a mézet belecsorgatjuk, a narancslével ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, majd a húsra öntjük. A sütőbe visszatoljuk, és a mézes-narancsos lével többször meglocsolva, fólia nélkül szép pirosra sütjük. Burgonyapüré és savanyúság illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 19. 20:23
A spanyol csirke ii. elkészítési módja és hozzávalói.