Málnaleves recept
A Málnaleves hozzávalói:80 dkg málna
30 dkg porcukor
3 dl vörösbor
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A Málnaleves elkészítési módja:
A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítés: A maradék porcukrot kb. fél l vízzel felforraljuk, ráöntjük a maradék málnára, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, alaposan összekeverjük, üvegtálba öntjük, majd belekeverjük a citrom levét és a fahéjat. A levesben elosztjuk a málnaszemeket, és 2–3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Tejszínhabbal díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 19. 20:19
A málnaleves elkészítési módja és hozzávalói.