Sötételőhöz kell függönybehúzót varrni? (tudásbázis)
Nem vagyok szakember, de hátha tudok neked segíteni.
Én minden függönyömre vartam ráncolót. Megvettem annyi ráncolót mint a függöny mérete /ahol fel akarom tenni a karnisra/, rávarrtam, összehúztam a karnis méretére,a kimaradt madzagot elkötöttem /de nem vágtam le/.
A csipeszeken akasztó van, ezeket a ráncolón lévő madzagba akasztom, így a függöny biztos nem sérül.
A ráncolóval egynlőbbek a ráncok a függönyön, SZEBBEK mintha simán van felrakva a függöny.
A sötétítő anyagából 1 dekor csíkot is varrtam, ez a függöny karnist takarja. Erre öntapadós- tépőzáras ráncolót varrtam. Ez 2 rézből áll: --az egyik öntapadós /ANNYI KELL BELŐLE MINT A KARNIS MÉRETE/ ezt a karnisra ragasztom és nem veszem le többet,-----a másikat a dekor csíkra varrom /EBBŐL ANNYIT KELL VÁSÁROLNI MINT AZ ANYAG MÉRETE/ Itt nem kell csipesz, ez úgy működik mint a cipő pépőzárja.
Nappal ha nincs elsötétítve keretet ad az ablaknak a sötétítővel együtt.
De a behúzó szalag nincs belevarrva a függönyödbe?
Lehet hogy nem is egy dologról beszélünk?
Amire én gondolok az egy olyan szalag, amit belevarrnak a függöny felső részébe, utána behúzzák, ez összerántja a függönyt és utána az a függöny úgy áll.
Igazán nem értem mit tartasz kekeckedésnek, illetve mi indokolja ezt a stílust velem szemben...
A behúzó szalagot szoktam a csipesszel megfogni, nem a függöny anyagot.
De mindenki úgy varr, ahogy akar! :)
A fórumindító nem írta, hogy simán akarja a sötétítőt, úgyhogy ne kekeckedj velem, jó!
Mindenképp az anyagra teszi a csipeszt :)
A függönybehúzót bele kell varrni a függöny felső részébe, az húzza össze a függönyt, hogy "ráncos" legyen, utána meg felcsipeszeled. De nem minden függönybe kell, mert van amelyik akkor szép, ha sima.
Bocsi, de még mindig nem érteni, hogy mit is akarsz.
Van egy sötétítő függönyöd, és mi az a függönybehúzó? Azt a madzagot kérdezed, amivel a függönyt ki-be fogod tudni húzni?
További ajánlott fórumok:
- Elkezdtem varrni
- Akik szeretnek kötögetni, varrni hímezni.
- Hogyan kell betűt varrni?
- Hogyan kell kézzel megvarrni egy vattával kitömött figurát?
- Tud valaki varrni tudó lányt/asszonyt Szigetszentmiklós környékén? Csak egyszerűbb munkákhoz kellene hosszabb távon.
- Dürer- Imádkozó kéz- hogyan kell varrni az ujjak finom ívelését, hogy ne legyen "szálkás"?