Véletlen lenyeltem egy barackmagot, megakadhatott a nyelőcsőben? (tudásbázis kérdés)
Azért az attól is függ, hogy mekkora volt az a mag. Mert ha nagyobb, csak akkor fogod esetleg érezni, ha pedig kisebb, akkor nem sokat, csak ha majd koppan egyet.
De lehet, hogy úgy ki csusszan, hogy észre sem veszed. 😀
Én várnék mielőtt a sürgősségire rohannék. Hacsak nem érzel valami rendkívülit.
Ahogy lement az a mag, majd úgy távozik is. Azért addig figyeld a "végeredményt", hogy megnyugodjál. 😀
A nyelőcső elég tágulékony ott csak ritkán akad el a lenyelt idegen tárgy. Az elítéltek ennél nagyobb dolgokat is le szoktak nyelni. Ha le tud menni többnyire ki is jön, a maga útján. De, hogy lenyelni véletlenül? Fogadásból? Részegen? Zavartan?
A kórházban ki tudják venni gasztroszkóppal ha még a gyomorban van. Szerintem nem túl kellemes.
Ha lejjebb ment akkor naponta röntgen és sebészeti ellenőrzés. Vegyél néhány pár gumikesztyűt , mert meg kell nézni a székletet, hogy mikor fog kijönni , azt bizony nem túl kellemes vizsgálgatni.
Idősebb sebészek szokták javasolni, hogy vegyél lottót is ha már japán lettél.
Azt írja a szagirodalom, hogy a növényi részek nem látszódnak rtg. felvételen. Csináltathat sürgősségi túkrözést, és kiveszik. Vagy szoros megfigyelése a fajansznak...
Ha a nyelőcsőben megakad, azért azt észrevenné fuldoklás, mellkasi fájdalom formájában.
Vasárnapi Tudásbázis kérdés 🙂
Úgy ahogy egyszer egy betegtársam mikor engem műtöttek, őt meg azzal hozták be hogy lenyelte a tyúknak a szegycsontját. De mekkora az??? Gondold el, mi módon ette a pörköltet, hogy csak úgy véletlenül leszaladt a torkán a szegycsont.😁 Van ilyen.
A barackmag is épp úgy kihasíthatja a belet mint egy csont.