Pörköltet hogy javítsam fel? (beszélgetős fórum)
Én is főzök jó régóta, de nekem mégsem jutott eszembe, hogy a leves jó megoldás lehet ilyen esetben.
Egyébként komolyan mondom, ha előfordul ilyen, hogy sós lesz a pörkölt, levest fogok csinálni. Jó kis gulyást. Finom az.
Köszi az ötletet. :)
:)
20 éve főzök, volt már itt is minden :DDD
Szerezz be egy kuktát, abban hamar megfől minden.
Persze ez most nem segít, de érdemes beruházni egyre vagy használtan venni.
Egy pörköltet kuktában főzni szerintem nem a legjobb.
A pörkölt főzés lényege: A pörköltet a paprikással ellentétben kevés vízzel, rövid lében kell főzni. A zsiradékon pörkölődő hagyma és hús enged annyi levet, amennyiben megpuhulhatnak. Lassú-mérsékelt tűzön, fedő alatt főzve a felöntéshez nagyon kevés folyadék szükséges. Ez lehet sima víz, esetleg alaplé vagy húsleves, valamint jó minőségű száraz vagy félszáraz vörösbor. Utóbbit a hosszú főzés utolsó 15-20 percére tartogasd, máskülönben túl korán elillan az íze. Mindig csak egy pici folyadékot önts a hús alá ahelyett, hogy az elején egyszer felöntenéd, majd visszaforralnád a szaftot. (Ezt másoltam)
Azt javasolnám, hogy közeleg a Karácsony, kérj a Jézuskától egy kuktát!!!
Sok mindenre használható. Egy pörkölt kb. 20 perc alatt van kész benne az első pisszegéstől.
Én nagyon kedvelem a kuktát. Tudom, sokan idegenkednek tőle, de nekem már a nagymamám is előszeretettel használta! :) Én is!
Tegyél bele jó sok erőspaprikát, így a szódabikarbónával már senki sem fog foglalkozni.
Mondjuk nem tudom, hogy lehet annyi szódabikarbónát beletenni, hogy érződjön az ízén?
Tanultál...
Olyan sok idő egy lapocka főzés számodra?
Hamar munka xart se ér.
Én is azt mondom, hígítsd meg egy kicsit a levét, és mint a tejfölös csirkepörköltet, a végén tejfölös habarással hozd vissza a kellő sűrűségre a szaftját.
Persze ezt csak akkor, ha családi vacsora, és nem vendégek elé akarod tenni. :))
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Lehet csirkemellből pörköltet csinálni? Ha igen, hogyan?
- Csiperke gombából pörköltet hogyan kell készíteni?
- Mivel javítsam fel a tortakrémem ízét?
- Hogyan javítsam ki a hűtőm rozsdás sarkát?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?