Csiperke gombából pörköltet hogyan kell készíteni? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek!
Én elkezdtem,lányom befejezte,és állítólag nagyon finom lett.Mivel írtátok,hogy nem sok a kiló,most beleraktuk a tönköt is,de maradt belőle.legközelebb inkább egy dobozzal többet veszek,ha finomabb a tönk nélkül. :-)
Én a hagymát mindíg elkészítem előre úgy, hogy kis vizet időnként aláöntve, szinte krémes állagú legyen, mert nem szeretem amikor hagymadarabok úszkálnak az ételben!
Csak ezután teszem rá a gombát és pirospaprikát.
Ha kész, lehet tejfellel, kis liszttel süríteni, így gombapaprikás lesz belőle.
Gombatermelőtöl tanultam, hogy elegendő csak megtörölni a gombát, sem hámozni, sem mosni nem kell!
Ezért Én a tönkjét kitöröm, papírtörlővel alaposan megtörlöm (egyenként) és utána szeletelem.
Sok sikert kívánok!
:-DDD
Akkor a leves recit is leírod ???? ;-)
Bocsi,de még sosem csináltam.
Köszönöm.
Én nem szeretem a gombát,de a család igen,gondoltam,örülnének neki.
Persze,ha sikerül. :-DD
Vöröshagymát megpirítod a gombával (a szárát el lehet tenni a fagyasztóba, később jó lesz levesnek), lehet, kicsit levet fog ereszteni. törött paprika rá és felöntöd vízzel. só, bors. Egy-két karika paprika nem rontja el az ízét, a paradicsom sem (mint ahogy 1-2 karika füstöltkolbász darabka sem).
Közben a nokedlit is ki tudod főzni: a tésztájába tegyél egy késhegynyi sütőport és könnyű lesz a tészta, gyorsabban megfő.
Ha nem akarsz nokedlit, akkor a rizs is jó mellé.
Szia!
Anyukám tönkjével együtt teszi bele, viszont én amikor csináltam leszedtem a tönkjét, és csak a kalapját tettem bele meghámozva, és hát érezhető volt a különbség. Sokkal finomabb lesz az íze ha csak a kalapot rakod bele. Hajrá!! =)
Sziasztok!
Még sosem csináltam gombapörit,itt áll egy kiló csiperke.Azt már nagyjából tudom,hogy hasonlóan kell,mint a rendes pörköltet.De a héját lehúzom,és a szárát is kidobom?
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Hogyan kell kuktában csirkepörköltet készíteni?