Hogyan kell kuktában csirkepörköltet készíteni? (beszélgetés)
Kedves hogre! Nem tudom megfőzted e már a pörit a kuktában? Én minden alkalommal abban főzöm. Sokkal gyorsabban készül el, mint lábosban. Semmi különlegeset nem kell csinálni. Ugyanúgy csinálom , mintha sima edénybe tenném fel, annyi a különbség csak, hogy a kukta alatt takarékra veszem a gázt, amikor elkezd fujni( a felesleges gőzt engedi ki). Majd kb. fél óra mulva ( függ a hústól) elzárom és hagyom annyit, hogy a benne lévő nyomás lemenjen. Amikor simán ki lehet nyitni a kuktát kész van. Ha esetleg nem főtt volna meg egészen, akkor visszazárom és visszateszem még egy kis időre.
Remélem nem nagyon késtem el a válasszal. Ha most nem is, de talán legközelebb használni tudod a leírtakat.
Üdv: Jezsóné Erzsi
Ez lenne a kérdésem aki tudja, kérem írja le.
Konkrétan az érdekel, hogy kell -e alá víz?
Mennyi?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Sóskát sósra vagy édesre kell készíteni? Hogy "normális"?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?