Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hogyan kell kuktában csirkepörköltet készíteni? fórum

Hogyan kell kuktában csirkepörköltet készíteni? (beszélgetés)


2009. szept. 9. 16:13
A víz mennyisége annyi legyen hogy legalább félig ellepje. Én legalábbis így szoktam csinálni.
6. Jezsóné Erzsi (válaszként erre: 5. - Hogre)
2009. szept. 9. 16:11

Kedves hogre! Nem tudom megfőzted e már a pörit a kuktában? Én minden alkalommal abban főzöm. Sokkal gyorsabban készül el, mint lábosban. Semmi különlegeset nem kell csinálni. Ugyanúgy csinálom , mintha sima edénybe tenném fel, annyi a különbség csak, hogy a kukta alatt takarékra veszem a gázt, amikor elkezd fujni( a felesleges gőzt engedi ki). Majd kb. fél óra mulva ( függ a hústól) elzárom és hagyom annyit, hogy a benne lévő nyomás lemenjen. Amikor simán ki lehet nyitni a kuktát kész van. Ha esetleg nem főtt volna meg egészen, akkor visszazárom és visszateszem még egy kis időre.

Remélem nem nagyon késtem el a válasszal. Ha most nem is, de talán legközelebb használni tudod a leírtakat.

Üdv: Jezsóné Erzsi

2009. szept. 4. 14:07
köszönöm! szerintem a fedő nélkül fogom megfőzni!
2009. szept. 4. 13:58
Anyukám kuktában főz, de a csirkepörit nem! Szerintem ne tedd rá a fedőt, nagyon gyorsan megfő a csire!Házi csirke alá szoktam kb.3 dl vizet önteni, a bolti csirke nagyon vizes, az alá nem nagyon kell.
2009. szept. 4. 13:55
szeretnéd, bocs
2009. szept. 4. 13:54
szerintem nem, vagy csak minimális, de biztos hogy kuktában szeretnék, nagyon hamar meg fog főni, nem lesz ize
2009. szept. 4. 13:53

Ez lenne a kérdésem aki tudja, kérem írja le.

Konkrétan az érdekel, hogy kell -e alá víz?

Mennyi?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook