A NAV küld SMS úton olyan értesítést, hogy zárolnak számlát? (tudásbázis)
Egyébként pont erre alapoznak a csalók. Hogy az ember leblokkol.
Olyan helyen dolgozom, ahol veszek adathalászos hívást, és sajnos nagyon durva sztorik vannak. Amikor a BRFK feldolgoz egy-egy esetet, ilyen figyelemfelhívásos videónak pl, azoknak mindnek alapja van.Valós alapja.
Mikor kaptam ezekre az oktatást, mesélte az oktató, hogy a csalók egy telefonhívásban pl a megfélemlítést is használják és azt, hogy nem hagynak gondolkodni. Tehát folyamatosan beszélnek, és lehetőleg mondanak olyat, amitől megijedsz. Pl elveszíted a megtakarításod, és ha nem segítesz, akkor a rendőrség bizonyíték visszatartása miatt még meg is hurcol. Hát őszintén, ki az aki erre vágyna?
És ugye ez hirtelen kattog majd a tudatodba és már be is vonzott oda, ahol nem akartál lenni, és nem tud az ember józanul gondolkodni. Nagyon durva hívásokat hallottam már, ahol a károsult pl egy tanult 50-es nő volt.
Köszönöm neked is, van is, csak leblokkoltam.
Elkezd az ember agyalni mi lehet a gond.
Milyen tranzakciók voltak, ami miatt befagyasztanának?
Meg nem nyitottam volna, a bankba mentem volna be személyesen.
Ez csalás, jól jelzett az a bizonyos sokadik érzék.
A NAV egyébként nagyon jó oldalt üzemeltet, ugyfelportal.nav.gov.hu, itt ha az ük-s felhasználónévvel és jelszóval belépsz, nagyjából mindent IS láthatsz. Még a kiküldött dokumentumokat is megkeresheted.
Köszönöm, basszus úgy meglepett eszembe sem jutott az ügyfélkapu.
Természetesen nem nyitom meg, adatot főleg nem adok meg.
Az imént érkezett SMS-ben egy üzenetem.
Csak az elejét látom, mert nem nyitottam meg.
A lényeg, hogy a számláim zárolják. Megadva egy link a nav.gov .......
Nincs tartozásom, gondolom a banknak is kellene értesíteni, ha zárolnák.
Most nem is nyitogatom a számlámat sem online, az ördög nem alszik alapon.