Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A NAV küld SMS úton olyan értesítést, hogy zárolnak számlát? fórum

A NAV küld SMS úton olyan értesítést, hogy zárolnak számlát? (tudásbázis)

10. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 9. 08:18
Szerintem a NAV nem is tudja a mobilszámod.
9. elbb (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 8. 20:11

Egyébként pont erre alapoznak a csalók. Hogy az ember leblokkol.

Olyan helyen dolgozom, ahol veszek adathalászos hívást, és sajnos nagyon durva sztorik vannak. Amikor a BRFK feldolgoz egy-egy esetet, ilyen figyelemfelhívásos videónak pl, azoknak mindnek alapja van.Valós alapja.

Mikor kaptam ezekre az oktatást, mesélte az oktató, hogy a csalók egy telefonhívásban pl a megfélemlítést is használják és azt, hogy nem hagynak gondolkodni. Tehát folyamatosan beszélnek, és lehetőleg mondanak olyat, amitől megijedsz. Pl elveszíted a megtakarításod, és ha nem segítesz, akkor a rendőrség bizonyíték visszatartása miatt még meg is hurcol. Hát őszintén, ki az aki erre vágyna?

És ugye ez hirtelen kattog majd a tudatodba és már be is vonzott oda, ahol nem akartál lenni, és nem tud az ember józanul gondolkodni. Nagyon durva hívásokat hallottam már, ahol a károsult pl egy tanult 50-es nő volt.

8. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 8. 20:07
Nem, ez is kamu.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Elbb)
dec. 8. 19:44

Köszönöm neked is, van is, csak leblokkoltam.

Elkezd az ember agyalni mi lehet a gond.

Milyen tranzakciók voltak, ami miatt befagyasztanának?

Meg nem nyitottam volna, a bankba mentem volna be személyesen.

6. elbb
dec. 8. 19:20

Ez csalás, jól jelzett az a bizonyos sokadik érzék.

A NAV egyébként nagyon jó oldalt üzemeltet, ugyfelportal.nav.gov.hu, itt ha az ük-s felhasználónévvel és jelszóval belépsz, nagyjából mindent IS láthatsz. Még a kiküldött dokumentumokat is megkeresheted.

dec. 8. 19:05

Köszönöm, basszus úgy meglepett eszembe sem jutott az ügyfélkapu.

Természetesen nem nyitom meg, adatot főleg nem adok meg.

4. Kacsahercegno (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
dec. 8. 18:58
Ja és a linket ami benne van, ne nyisd meg, ne adj meg semmilyen adatot, inkább töröld. A netbankodba ettől még beléphetsz, az sms nem fog ártani neked.
dec. 8. 18:57
Egy időben ment ez a csalás, a NAV nyilván nem küld sms-t, az ügyfélkapus tárhelyedre teszik fel a hivatalos értesítőket, ésvagy elküldik postán.
dec. 8. 18:54
Esetleg kerestek meg mást is ilyen üzenettel?
dec. 8. 18:47

Az imént érkezett SMS-ben egy üzenetem.

Csak az elejét látom, mert nem nyitottam meg.

A lényeg, hogy a számláim zárolják. Megadva egy link a nav.gov .......

Nincs tartozásom, gondolom a banknak is kellene értesíteni, ha zárolnák.

Most nem is nyitogatom a számlámat sem online, az ördög nem alszik alapon.

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook