Shea vaj pattanasra de hogyan? (beszélgetés)
Koszike a hozzászólásokat :)
Vettem ma afrikai fekete szappant van benne shea vaj is remelem eltűnnek tőle a pottyeim
Szia!
Én teafaolajat kevertem shea vajba(gőz felett olvasztani kevergetni) és a pici irritációkra patikra jó volt pl mellkasomon, de borotva használat után is a legjobb szóval nem olyan nagy butaság ,bár a teafa elég erős illatú,így inkább csak éjszakára.
ezt találtam róla:
a shea vaj. Nagyon sok bőrprobléma kezelésére ajánlják, most a pattanásokra gyakorolt hatását nézzük meg.
Mivel a shea vaj gazdag A, E, F vitaminban és esszenciális zsírsavakban, kitűnő bőrápoló, képes tökéletesen felszívódni és hosszan hidratálni. Gyulladáscsökkentő hatása révén válik alkalmassá csípések, kiütések és pattanások kezelésére is.
Így használd a pattanásokra:
Este, lefekvés előtt alaposan tisztítsd meg az arcot valamilyen natúr szappannal (pl. afrikai fekete szappannal, mert az tökéletesen tisztítja a pórusokat és nem szárítja az arcbőrt), majd vékony rétegben kend be a pattanásokat (vagy akár az egész arcodat) shea vajjal. Egész éjjel hagyd az arcodon, hogy kifejthesse a hatását.
Reggel mosd le az arcodat (szintén a fekete szappant ajánlom erre a célra) és ha szükségesnek érzed, használj valamilyen könnyű hidratáló krémet – lehetőleg olyat, aminek alaposan áttanulmányoztad az összetevő listáját:)
A pattanásokat szárítani szokták, és mellette lehet krémezni, hogy ne legyen túl száraz a bőr.
"érdekes" ötlet. Én nem tenném.
További ajánlott fórumok:
- Milyen otthoni szert használnál "FURUNKURUS"szerű pattanásra?
- Mit ajánlatok tiniknek pattanásra, miteszerre?
- Tinédzsereknek mit ajánlatok pattanásra?
- Valaki próbálta már a tojásfehérjét pattanásra? És ha igen, tényleg van hatása?
- B6 vitamin pattanásra?! Tapasztalatok érdekelnének :)
- Bioderma Sébium Global vagy Vichy Normaderm Hyaluspot a jobb pattanásra?