Semmi örömöm nincs! (beszélgetés)
A nevem nem tudom változtatni,itt a Hoxán 😆
Persze ,hogy folyamatos változás,nem is lenne élet ha nem így lenne.
Azért egész jól elvagyunk ...de hol fórumgazda?🤔
Nem tudod változtatni?
Nem igaz.
Az élet egy folyamatos változás.
Lehet igen. Mindkettő igaz.
Saját véleményünk lehet, saját igazságunk nem.
"egy depressziós sokkal jobban látja a valóságot,mint pl egy szerelmes aki mindent rózsaszínben lát" ez elég érdekes meglátás.
Nem-e a kettő között van a valóság?
Esetleg van valami ami miatt önbünteted magad? Tudattalanul..... Vagy környezeti hatások miatt nem úgy éled az életed ahogy azt te szeretnèd.Mi lenne ha azokra akikre irigy vagy,megpróbálnád ugy felogni
mintha a sajátod lenne... neked is esélyt adahat az élet.... Álmodozz játsz el a gondolattal. Példaként veheted tőlük semmit sem lehetetlen.
Hozzá teszem átéltem a depressziót tudom milyen. Nem könnyű testi tüneteim is vannak miatta gyógyszereket szedek.Radasul van egy idős anyukám aki súlyos depresszió agresszió, minden fajtája megnyilvánul a téves kèpzelgèseken át minden. Folyton az öngyilkossággal fenyeget.Szó szerint az életét tőlem várja hogy lelegezzem belè én tegyek érte hogy legyen kedve élni.Igy nőtem fel mellette, miközben amikor csak tehette megvert, félelemben tartott uralkodott felettem.Most is csak megverni nem tud nem hagynám. Áldozat de magáèrt semmit nem tesz ,de èn mindent tegyek meg érte.En intézem az ügyeit, ugráltat rosszul van, zsarol. Magán életem szinte alig van mert erte aggódom. Én is sokszor sulyedtem le voltam Rosszul. Most sem vagyok jól de muszály tennem magamert. Probald meg mert a szeretteied is meg szenvedik.
Illetve ne hasonlísd magad masokhoz. A legtöbb ember cipel valamilyen terhet, csak nem irja ki sem a homlokára sem a Facebook oldalára. Csak magadra figyelj.Arra, hogy Te juss 1 lépéssel előre. Akár csak 1 tyúklépéssel.
Es igen, nem tudod, mit hoz a jövő. Lehet, hogy szuper dolgot hoz. Én több olyan jó dolgot átéltem már, amit előtte el sem tudtam volna képzelni, hogy megtörténhet. És megtörtént.:)
Tudod mit?
A feleségem 8-hónapja halt meg rák-betegségben. A fél életem töltöttem az idő alatt a váró termekben, volt olyan nap, hogy 11 óra hosszat.
Tegnap én is azt csináltam.
Azt mondták menjek maszkba, meg gumi kesztyűbe.
Amikor oda értem, akkor láttam hogy mindenki más fel volt öltözve.
A kutyák pedig vigyorogtak hogy nekem is szájkosarat kellett használni.
Én értem. Nem tudom, ennyire így voltam-e, de hasonlóan igen.
Fiatalon átéltem egy borzasztó kettős tragediát. Azóta semmi sem ugyanolyan. Akkor bennem nem voltak öngyilkos gondolatok, fiatal voltam, erős, az volt az első komoly sokk az életemben, célokat tűztem ki magam elé, hihetetlen energiával mentem tovább.
Amikor a célok közül a két legfontosabb először ellehetlenült, akkor gondoltam először öngyilkosságra. Azt hiszem, valamennyire racionálisan gondoltam végig. Az egyik érvem az volt, ami már itt is elhangzott: a vége igy is, úgy is a halál. Lesz elég idő halottnak lenni. Addig meg várjunk ki, hátha lesz valami jó is.Amúgy én nem tettem volna meg, erős bennem az életösztön.
Nekem egyébként azóta most nehéz, bezárva a lakásba. Jönnek a negatív gondolatok, ami feltöltene, az kimaradt a napokból, helyette sok lélekölő baromság.
Neked nem tudom, mit írjak. Lehet, hogy pszichológus segítene. Illetve, ami nekem segített, az, hogy csinaltam valamit. Bármit, ami motivált. Egy jobb munkahely, egy könyv, egy uj hobbi. Igyal egy pohár bort, egyél egy csokit. Menj ke futni. Bármi. Igen, ezek közül több most nehezen megvalósítható, de ez sem tart örökké.
Értem én, hogy minden ember más, de mindíg kisüt a nap a felhők mögött. 2 éve a férjem volt rákos, 1 évbe telt talpra álltunk, tünetmentes. Idén április 8-án közölték velem hogy méhtestrákom van(40 éves vagyok, s sajnos a férjem betegsége révén gyermektelen), 22-én vagyis 10 napja kivették a méhem petefészkekkel együtt. 6 hét után sugárkezelés lesz. Egyszer sem jutott eszembe hogy feladjam a nehézségek, fájdalmak ellenére sem.
Szóval fel a fejjel.
Veled se túl nagy élmény. Tulajdonképpen miért nyitottad a fórumot? Ha nem csak dagonyázni szeretnél, és együttérzézt koldulni, légy nyitott és őszintre. Elvégre inkognitóban vagy, nincs vesztenivalód, ha elmondod, mi a helyzet veled.
Akarsz ezen váltoutatni?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ciki ha egy 30éves férfinak nincs semmije?
- A csodálatos /Q10/ "Hadüzenet a halálnak"- és ebben nincs semmi túlzás !
- Szeretek egy fiút, aki Jehova vallású, nekem viszont nincs semmiféle vallásom. Szülők helyében engednétek a kapcsolatot?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Bátyám és köztem tényleg túl szoros a kapcsolat, vagy ez normális és semmi beteges nincs benne?
- Hogy éled meg, hogy a baba mellett nincs magadra időd? Én teljesen ki vagyok fáradva, semmire nincs erőm!