Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Segítsetek! MR felvétel, mit jelent? fórum

Segítsetek! MR felvétel, mit jelent? (tudásbázis)

10. Ani2 (válaszként erre: 9. - Timycat)
2012. dec. 7. 10:29

Szia!

Voltam kontroll mr-en és minden változatlan :)

9. timycat (válaszként erre: 8. - Ani2)
2012. okt. 17. 20:17

Tünetem semmi, csak migrén miatt küldtek MR-re, biztos, ami biztos alapon. Az MR-em nem lett jó, de minden más vizsgálat VEP, EKG, komplett vévétel, fene tudja milyen nyavalyákat nem néztek negatív, illetve jó lett.

Most egy hónapja voltam kontroll MR-en, a helyzet állítólag változatlan, szóval lehet hogy semmi, de nem tudnak biztosat mondani, mindenesetre bíztató, hogy migrénem sem volt már vagy jó 1 éve.

Remélem nálad sem találnak "komolyabb" nyavalyát!

8. Ani2 (válaszként erre: 7. - Timycat)
2012. okt. 16. 14:39

Szia!

Voltam neurológusnál és hát ő is kérdőjellel mondja, hogy sm, mert voltam VEP vizsgálaton és minden rendben, nincs látóideg gyulladásom, minden rendben, 3 hónap múlva kontroll... Nekem láb ás kézfájásim vannak, szédülök és az arcomba többször olyan érzéskieséses érzés, de megfigyeltem, hogy ha be van feszítve a nyakam akkor érzem... Még azt hozzá teszem, hogy pánikbeteg vagyok... Neked milyen tüneteid voltak??

7. timycat (válaszként erre: 1. - Ani2)
2012. okt. 8. 21:52

Ilyenem nekem is van. Én már túl vagyok néhány neurológus konzin, és egy kontroll-MR-en, teljeskörű szemészeti vizsgálaton, EKG-n, teljes minden ilyen-olyan markeres vérvételen.

Én is ráparáztam, ne aggódj! Milyen tünetekkel mentél neurológushoz?

Nekem nagyon valószínű, hogy a migrén okozta vagy ez okozza a migrént, fene se tudja. Az a "jó" az MR-ben, hogy minden normálistól eltérő dolgot kimutat, de azt nem, hogy mi okozza, mit okoz és ránézésre egy orvos se tudja megmondani, hogy azok a foltok ott éppen micsodák... azok a laesiok lehetnek az SM-jelei, lehetnek a migréné és lehetnek a semmié is. Én bizakodom a kontroll-MR-em szerint a tavalyihoz képest nincs változás

6. eandi78 (válaszként erre: 1. - Ani2)
2012. okt. 8. 21:38
Neurológus majd többet mond. De gondolom nem holnapra van időpont. Amit leírtál, panaszaid nem ismerve orvos se tud sokat mondani. Fehérállományi laesio nem feltétlenül sm, de majd orvos megmondja.
5. tücsimücsi (válaszként erre: 3. - Katie_rose)
2012. okt. 5. 22:47
igen
4. katie_rose (válaszként erre: 1. - Ani2)
2012. okt. 5. 22:46

A leleteddel várd meg az orvosod!

Ne diagnosztizáld magad a netről vagy innen.... :/

3. katie_rose (válaszként erre: 2. - Tücsimücsi)
2012. okt. 5. 22:45
Mármint az SM rövidítés jelenti ezt.
2012. okt. 5. 22:42
Sclerosis Multiplex
1. Ani2
2012. okt. 5. 22:40

Koponya MR voltam, SM gyanúval vizsgáltak!

Véleménybe ezt irták: Multiplex fehérállományi, subcorticalis laesio. Variációs jobb ACP.

Ez mit jelent?? SM???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook