Segítséget szeretnék kérni Komárom-Esztergomiaktól (Tata, Tatabánya és környéke), Budapestiektől és Nógrád megyeiektől (Cered és környéke) (beszélgetés)
Sziasztok.
Én Vaterán vásároltam eddig elég sok mindent. 2éve majdnem engem is átvertek ott, pedig 100%ra volt értékelve az eladó.. Egy baseball sapkát rendeltem, 3hónap után kaptam meg, folyamatosan írtam az eladónak leveleket, már fenyegető levelet írtam neki, mivel a Vaterának is írtam, és ott írták vissza hogy menjek a rendőrségre. Míg végül ezt megírtam az eladónak és elküldte a terméket.
2hete Apródon vettem egy karórát, szerencsésen azt is megkaptam.
Timo egyébként én esztergomi vagyok. Remélem elkapják a csalót, és megkapod a pénzed.
inkább menj a becsületesebb oldalakra, ahol értékelik is oda-vissza az adás-vételt..
zsibvásár, tesz-vesz, vatera, stb..
Igen, Svindlerek listája fel is hívta a figyelmet:
Az adatszolgáltatásokkal kapcsolatban változtatni kell !!!
Megelégeltük hogy az elkövetőkkel szemben hátrányba kerülnek a károsultak és ezzel a szolgáltatók egy eszközt adnak a bűnözők kezébe, hogy nyugodtan, minden joghátrány nélkül bűnözhetnek !
Olyan személyek jelentkezését várjuk elsősorban akik a rendőrség részéről kaptak szabálysértési megszüntető határozatot, amelyben az áll hogy az eljárás alá vont személy kiléte nem állapítható meg. Nevüket felvállalva (károsult) panasszal élnének a megszüntetésekkel szemben, jogvédő egyesület, vagy ombudsman felé mivel a rendőrség az eljárások lefolytatása során tehetetlen arra vonatkozóan hogy az elkövetőket felderítsék.
A szolgáltatókra, bankokra vonatkozó jogszabályok nem teszik lehetővé hogy az elkövetőkről személyi adatot közöljenek az eljáró hatóságnak. A fentiek tekintetében jogvédő szervezeten keresztül vagy az ombudsmanon keresztül szeretnénk a jogalkotók figyelmét felhívni erre a joghézagra, melyet kihasználva a bűnözők szabad kezet kapnak a mobiltelefon lopások, internetes csalások szabálysértési alakzatában.
Jelentkezni lehet a Svindlerek listája oldalán privátban !
köszönjük !
Szia !
Már megtettem a feljelentést. De a rendőrségnek a bank csak akkor ad ki adatot, ha 50 ezer feletti a csalás. 50 ezer alatt " csak " szabálysértésnek minősül.
Szia !
Álmomban sem gondoltam volna, hogy az illető hölgy átverne.
A levelezésekből sajnos nem ez derült ki. Azért adta volna el, mert a kisfiának kellett a tanszerekre.
Mivel nekem is van egy lányom, tudom, hogy milyen anyagi kiadások vannak egy gyerek mellett.
A feljelentést már megtettem, de ha találok még károsultakat, akkor komolyabban veszik az ügyet. 21000 ft-ot csalt ki tőlem.
A svindlerek listájára már feltettem a történetet.
Miután rájöttem, hogy átvert, akkor kezdtem rákeresni.
Évek óra vásárolok aukciós portálon , de ilyen még nem fordult elő.
Az a baj, hogy a telefonszáma nem egyezik a névvel.
Egyébként úgy tudom, hogy fel is hívják a figyelmet rá, hogy csak személyes átadással és csak kp-ban és helyben és nyílt helyen és tanúk jelenlétében szabad ilyen vagy ehhez hasonló adásvételt lebonyolítani.
Mindenkinek saját érdeke, hogy ezeket betartsa. Sajnálom, hogy így jártál.:(
Szia!
Ha fent vagy a facen, keress rá az alábbi csoportokra:
Csalók listája, Csalók névsora, Svindlerek listája, Becsaptak, közzéteszem, és Lopások, átverések.
ezeken a helyeken fel vannak sorolva mindazok, akik az egyik narancssárga portálon hirdetik a nemlétező terméküket, és átvernek másokat, és még keresik is az áldozatokat..
Az a bizonyos apró portál olyan hely, ahol ezerszer felhívják mindenki figyelmét, hogy ne utalj előre pénzt!
Azon az oldalon van a legtöbb csaló, aki feltesz egy képet egy nemlétező termékről, és sajátjaként hirdeti, és bedőlnek neki az áldozatok..
Tegyél rendőrségi feljelentést!
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni Komárom-Esztergomiaktól ( Tata,Tatabánya és környéke ), Budapestiektől( VIII ker. )és Nógrád megyeiektől ( Cered és környéke )!
A történetem a következő.
A jof..-on hirdetett egy hölgy " Samsung Galaxy S Advance White " telefont.
Ez egészen pontosan Nógrád megye - Cered -i hirdetés volt.
Megegyeztünk, hogy megvásárolom. Át is utaltam a pénzt, de az hölgy nem küldte a csomagot.
Természetesen a mail címét azóta törölte, sehogy sem elérhető.
Ugyanezt a telefont hirdette tatai és budapesti lakhellyel is.
Illetve a másik oldal, ahol később ráakadtam az apr.-d volt.
A szöveg mindenhol ugyanaz , családi okok miatt eladó.
Az apr.-on a tatai hirdetést 275-en látták. Így bízom enne, hogy találok olyan személyeket akik szintén áldozatai lehettek ennek a csalónak.
A számlaszám tatabányai. Így valószínű, hogy a hölgy is ott lakik.
Kérek mindenkit, aki tud, hogy segítsen.
A nevet, számlaszámot stb privátban.
Köszönöm a segítséget !