Segítség! Nem tudja valaki miért késik az APEH az adó-visszaigénylés utalásával? (beszélgetés)
'1053E bevallás ajánlat
Az érvényes nyilatkozata esetén az adóhatóság a 1053E bevallás ajánlatot 2011. április 30. napjáig megküldi a megadott postai vagy e-mail címre, a bevallásukat elektronikus úton teljesítők esetében az elektronikus tárhelyre.
Csak abban az esetben történik papír alapon a bevallási ajánlat megküldése, ha a 1053 NY bizonylat főlapján a magánszemély kizárólag postai címet ad meg és nem tüntet fel e-mail címet.
A 1053E bevallás ajánlatban az adóhatóság által közölt adatok az arra kijelölt rovatokban javíthatók, felülírhatók, ha a magánszemély a rendelkezésre álló igazolások, illetve döntése alapján nem ért egyet azokkal. Kivételt képeznek az adókedvezmények, melyek kizárólag a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényben meghatározott sorrendben érvényesíthetők.'
:)
Én meg még április előtt soha :( Idén kíváncsi leszek
Ezt megcáfolom,vagy csak szerencsék volt.
Mi mindig már március közepén megkaptuk az elmúlt 5 évben.
01.31-ig kell megkapnunk az adóbevalláshoz szükséges papírokat. Igen ügyes volt, az aki előbb tudta elintézni a bevallását.
Nem te írtad, máshol, hogy hiánypótlás van? Mert ha igen, akkor azt el kell intézni és onnan indul a 30 nap.
Az elektronikusan leadott bevallások esetében február 1-től kezdték a visszautalásokat, a papír alapú bevallások esetében pedig március1-től.
30 napon belül utalnak, ha te február 04-én adtad le, akkor még nem telt el a 30 nap.
:DDDD
Na persze!
Mi a férjemmel olyat még sosem kaptunk (magánszemély és vállalkozás), pedig ritkán tartják be a 30 napot
Korábbi években mindig eleve április 1-től kezdték meg a visszautalásokat-legalábbis magánszemély esetében :S
Addig is használják a pénzünket. Úgyhogy még legalább egy hónapot várj :(
Mikor küldted be?
Az utalás ettől függ. Ugyanis a beérkezést követő 30 napon belül szoktak utalni.
Ha hiány pótlás van, vagy más, arról értesítenek és akkor ennek teljesítése után 30 nap.
Szia!
Én február 14.én adtam fel a postán és a könyvelőm szerint már a napokban meg kéne kapnom.
De tavaly is volt 2-3 hét amíg vissza utalták.
További ajánlott fórumok:
- Nem akar beköltözni a pocaklakó, késik a gólya!
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Hogyan tudjam elviselni egy hóbortos anyós szeszélyeit?
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Mennyi idő után küldi a NAV az adó-visszatérítést?
- Akiknek a NAV készíti az adóbevallást, azok mikor kapják meg az adó-visszatérítést?