Segítég! A szép gyepemet feltúrta a vakond!!!! Mivel tudnám végleg eltávolítani? (tudásbázis)
van egy un. vakondriaszto fü, aminek a gyökere kellemetlen illatu. mult tavasszal nekem is rengeteg turás volt,és ültettem a területre párat, és nyáron jol megnőttek. Igy már ősszel sem turtak, meg most sem. és annyira nem csunya növény, elvan a többi között.
Köszönöm mindenkinek , próbálkozunk !
Nem tudom, vakondra jó-e (nekünk szerencsére az nincs), de macska ellen bevált, mikor hangyaport szórtunk a kertbe (mezőgazdasági boltban vettük). Hatalmas hangyavárak voltak, eltűntek és velük együtt a macskák is. Hátha a vakond sem bírja a szagát. Csak egy ötlet volt, lehet, hogy semmit nem ér, de hátha. Bár, ha süketek is, vakok is, akkor a szaglásuk se biztos, hogy működik. :)))
Ezt én is megpróbáltam,de sajnos nem jött be:(
A napelemes riasztó semmit sem ér, vagy nálunk süketek a vakondok :)
Amúgy a beállított üveg sem jött be nálunk.
Mi már feladtuk :)
Vegyél egy foxit! :D
Nálam nincs se vakond, se semmiféle rágcsáló..igaz 2 foxim van. :P
Sok mindent kipróbáltunk,de a vakond az maradt :(
:) :) :)
Akkor inkább visszaváltom az üvegeket! :)
Állítólag... :DDD
Anyósoméknál két éve tele volt a szép placc félig földbe ásott üvegekkel, meg pocok túrással. :)))
Sörös üveget kell a lyukba állítani. Ahogyan a szél bele fúj az üvegbe, süvítő hangot ad. Állítólag ez is elűzi a vakondot.
Több ilyen fórum is van, írd be a keresőbe, hogy: VAKOND
Én vettem Karbidot, és azt csak bele kell tömni a lyukakba, azokat befedni földdel.
De vigyázni kell, mert ha sok a nedvesség a talajban, hamar feljön a szúrós szag, no meg nem szabad rágyújtani! Tűzveszélyes!
De tényleg hatásos!
Legalábbis a tavaly tavasz irtás óta nem volt ilyen típusú vendég nálunk!
hiper marketben (Te..o) lehet kapni vakond riasztót, napelemes, nem tudom mennyire hasznos, éppen a minap láttam.
Vakondtúrással van tele az udvar, tud valaki ellenük valami jó módszert hogy "elköltözzenek onnét"
Hááát, nem tudom, eddig amíg nem csináltak kárt én is így gondoltam, de most már nem. Ma is 20 percen keresztül szobroztam, hogy na, most majd elkapom. Közben azon gondolkodtam, mi a fenét csinál 1-1 túrás közben. Mondanom sem kell, nem sikerült, úgy hogy holnap újabb túrásra fogok ébredni.
Igen ez a leghatásosabb én is tapasztaltam.:-)))Egyébként meg olyan aranyosak....-)))
Láttam egy mesét.
Ott egy felhúzhatós autóval elment.
Nem jött be, simán kitúrt mellette. 1 hónapig néztem a sörösüvegeket a földbe, majd kivettem.
Egyébként,üveget kell beletenni a földbe az hatásos.
baccus,most akartam írni:)
Nekem van 2 foxim. Ide csak öngyilkos vakondok jönnek. :D
Állítólag a sok eső miatt lett ennyi vakond és túrás. Én azóta mióta van túrásunk mindenhol ezt figyelem, hogy van-e máshol. És megdöbbenve tapasztalom, hogy rengeteg helyen van és rengetegen panaszkodnak rá. A kertben már megbarátkoztam a dombokkal, de legalább elől a szép füvesített kertembe ne túrna. Mostanában már azt csinálom, hogy nem akarom görcsösen elkapni, mert mire elkapom túr 10-15-öt, most már ha csak meglátom, hogy egy kicsi van, odamegyek lábammal visszadöngölöm a földet a vakond ilyenkor 1-2 napig távozik. Na, de ez sem egy végleges megoldás, de legalább nem teszi tönkre a gyepemet.
Hát le kell betonozni a kertet. :)
Nálunk a kertben működik, napelemes vakondriasztó. Magas frekvenciájú hangjelzéseket ad. Tavasz óta egyetlen vakondtúrást sem láttam.
Semmivel. Nekem is a kutyám fogott meg vagy 8-10 db az elmúlt 2 nyáron,de mindig újra jönnek. De azt már tanulmányoztam, hogy a vakond a föld alatt lakó férgekkel táplálkozik, kedvence a lótetű. Mivel nálunk sajna abból is van dögivel,így arra jön a vakond. Ki kéne írtani a lótetüket,de az arra ható méreg kinyírja a kutyát macskát. Igy marad a természetes körforgás. A vakond eszi a lótetüt, a kutya megfogja a vakondot, ezért a kutya jutalom kolbászt kap, én betömöm a vakond túrástés újra szórom a fűmagot, a férjem meg dühöng,hogy mlyen csúnya a szép züd gyep, pedig ő mebnnyit gondozza!:DDD
Durva! Vagy nálunk túr vagy a szomszédba. 2 napja 5-kor kelünk a férjemmel, hogy elkapjuk, de mintha érezné, nem jön elő. Beszélgettem a szomszéddal, panaszkodtam neki,erre nézem, most náluk van friss túrás, nálunk ma semmi. Ez a kis dög vagy itt vagy a szomszédban ólálkodik. Belegondolni sem merek milyen alagutat túrhatott már. Kezdem azt hinni, hogy nincs rá megoldás, hogy eltűnjön.
Nekem is hatalmas zöld gyepem van elektromos vakond irtóval de sajnos a vakond azt is majdnem kitúrta a helyéről. Annyi túrás van mintha vakondturó versenyt rendeztek volna.
További ajánlott fórumok: