Savanyúság-lé receptet keresek, tudnál ajánlani? (tudásbázis)
2013. júl. 6. 14:30
Hali!
A receptjeim között van egy nagyon finom savanyúság reci, érdemes kipróbálni:)
6. ancy
2013. júl. 6. 11:54
Konténeres savanyú
30 l-s edényhez.
10 l víz
2 l 10% ecet
2,5 kg cukor
40 dkg só
1,3 cs szalicil
4 dkg borkénpor
10 db meggyfalevél
5 dkg egész bors
1 cs nátrium benzoát
1 cs koriandermag
1 cs szegfűbors
Hidegen elkeverni,folyamatosan lehet bele rakni.3 nap után ehető.Jó étvágyat
5. 645b490433
2013. júl. 6. 09:05
De műanyag vödörbe ne tegyektek savanyúságot inkább ha megengedeteitek magatoknak vegyetek cserép savanyító edényt vagy 5 l üveget.
4. Böbe071
2013. júl. 6. 09:02
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:
2,3 l. víz
40 dkg cukor,
10 dkg só,
5 dl 10 %-os, vagy
2,5 dl 20 %-os ecet
1 csapott kávéskanál borkénpor
ez mindenre jó szoktam le gyalulni kápit és ezzel le öntöm 3óra mulva olyan fini)
3. bnedora
2013. júl. 6. 08:45
Az a hordós savanyúság.
2. Dina2
2013. júl. 6. 08:41
konkrétan ez érdekelne, amelyikbe szezonjellegűen lehet "beledobálni" a savanyítani való zöldségeket, attól függően mikor melyik érik be.
1. Dina2
2013. júl. 6. 08:40
Savanyúság-lé receptet keresek!