Sarki fény (beszélgetés)
Azt mondta Gábor, hogy szinte naponta változik a színe, a narancssárgától a zöldig, mindenféle színű.
Csodálatos lehet ott átélni.
Amit én láttam északon, kékes-zöld ahogy "fordul" lila és nem egységes, hullámos. Ami itthon volt az vörös, egységes tömbben, alján picit lilás. Eszembe nem jutott, hogy ez ugyanaz a sarki fény.
Az egyik fiam szokott menni fel egészen a sarkig, azt mondja, az csoda.
Van egy képem, azon éppen zöld a fény.
Én egyszer láttam északon, főnököm évente - kétévente megnézi, az északi amit láttam vagy a főnök fotóin látok valahogy más kiterjedésben, formában, színben abszolút, mint az a 2 alkalom amit itthon láttam. Először össze se állt nekem a kép, hogy ez is a sarki fény, csak utólag olvastam hogy itthonról is látható volt.
Az 5-it láttam, meg korábban is láttam itthon is, de a tegnapi nálunk se volt látható.
Azért az valahol nem normális, hogy a tőbb ezer kilométerre levő, sarkifény itt is látható legyen.
Bármilyen szép is.
Tényleg történelmi időket élünk 🤗
Oh, köszi. Nem tudtam. Sajnos nekem sem sikerült levadásznom.
Van lappföldi kamera, az idehozza a lakásba ezt a szép fényjelenséget.
Ez most olyan volt, mintha kelet felől a felhők túloldala meg lett volna világítva. Mintha kelt volna fel a nap, de sokkal nagyobb területen látszott. A vasárnapi meg a tiszta égboltot tűzpirosra festette kelet felől. Azt hittem a határban valami kigyulladt. Erdő van mellettem, ezért kimentem elé hogy szabadban lássam mi történt. A jelenség nem érte el a földet. Vörösen izzott az ég egy széles sávban és hosszan.
Írtam, hogy sehol nem volt?
Én ezt nem tudhatom. Én már nem vagyok fiatal, de ilyen jelenséget életemben először 5.-én láttam és tegnap. A tegnapi lényegeden gyengébb volt, persze felhők is voltak.
Elvileg nem csak sarkokon. 11 évente, erősebb naptevékenység miatt láthatjuk a sarkköröktől messzebb is.
Nekem még mondjuk sosem sikerült.
Ne add vissza!
A mostani erős naptevékenység következtében "részesülünk" újabban mi is a sarki fényben.
Mikor fiatal voltam azt tanultam , hogy a sarki fényt csak a egész fenn északon lehet észlelni.Akkor is volt itt is, csak nem tudtuk, vagy ez egy új jelenség?
Nem vagyok egy geológus, de Közép-Kelet Európa közepén milyen sarki fény van?
Úgy tudtam, hogy ez a jelenség csak a déli és az északi sarkon mutatkozik. 🙄🙄🙄 Adjam vissza a földrajz négyesemet? 🙃
2023.11.05.esti fényjelenség a balatonföldvári webkamerán is visszanézhető illetve a prédikálószékin is. Északi irányban, horizont felett keresendő. Éjjel is volt, csak halványabb.
a mi kis falunk,még a tévében is volt,egy fiatal fiú drónnal csinálta,gondolom elküldte az RTL-nek.még a húgom is kérdezte,jól hallotta,hogy a falunkat is bemondták.mondom jól,mert én is hallottam.
Ha nem láttad és mástól sem hallottad, akkor már biztos nem is volt?
Nézd vissza a sok fényképet és kamerás felvételt, amit múltkor megosztottak a neten.
Megnéztem, mielőtt felkelne a Nap. Tiszta, csillagos, 1-2 kósza fehér bárányfelhő magason. Semmi ☹
[link]
Itt vannak a kamerák.
Nálunk délután napsütés volt, most csillagos az ég, horizont tök sötét.
Oszoljunk :)
Itt még mindig esik, csak szürke felhők vannak.
Itt elállt, erős szél van. Fényt nem látok.
Itt esik, csillag sincs, fény meg pláne nincs.
További ajánlott fórumok: