Sárkány jelentése! (beszélgetés)
dehogyis! :) az öregek otthonában így leszünk fémjelezve. meg még az utánpótlás is :))
- Sárkánykám, fürdés van :)
:D
egyszer minden kimegy a divatból! ::))
de amúgy meg most csináltatnak a legtöbben! :) mire kimenne addigra mindenki tetoválva lesz :P
aha :) csak szebben csinálja mint én 4-5-6évesen :D
színes Süsü-t szeretnél? teli hátasat?
:-)
Van olyan energia, erő, amely pozitív és van olyan, amely negatív...
Az ellenté-erőt ilyen vonatkozásban értem... :-)
Értem!
Tehát lehet, hogy most zárok le valamit 6 év után és kész vagyok nyitni?
Ne haragudj, hogy ilyen érthetetlenül írok, de olyan nagy terjedelmű lenne, amit le kellene írnom és számonmra nehéz pár sorban megfogalmaznom...
Samsára, Létforgatag, amely a Létesült Világot, Világokat jelenti, amelybe beletartozik a Menny és Pokol, illetve a kettő "közötti" Világok...
A szellemi tanokat követő ember, aki spirituális útra lép, célja a samsárából való "kilépés" elérése, amely ugyanazt jelenti, mint a Paradicsom elérése a Nirvána elérése, stb...
Vannak olyan erők, amelyeket sötétség erőinek, felbomlás erőinek, vagy akár ellen-erőknek neveznek. Ezek azok az erők, amelyek a törekvőt (szellemi úton járót) gátolják a nirvána elérésben...
Ez nem minden esetben csak és kizárólagosan rossz erőknek lehetne nevezni, csak gátolják a szellemi irányultság megértését, elfogadását, azonosulását... Na ezeknek az erőknek szimbolikája a Sárkány...vagy Tigris, meg ilyesmi...
Tehát egyfajta gátoló erő, de szükséges a jelenléte a fizikai világ működésében... ráébreszthet embereket arra, hogy szellemi (spirituális) irányultság is lehetséges, és annak milyen helyes útjai lehetnek.
Hááát...röviden ennyi...
A magyar népmesékben a királykisasszonyokat rabolja el a sárkány, és a legkisebbet szokta a legtöbb fejű.
És mindig a legkisebb királyfi szabadítja ki, aki igazságos.
Kedves Adrenalinfüggő!
Mint írtam a Tigris és a Sárkány, mint szimbólum jelenik meg és a kettő minőség gyakorlatilag ugyanazt az ellentét-erőt képviseli, más-más hagyománmyokban, illetve más-más vallási tanokban, más-más alakban... :-)
Szia!
Segítettél, csak a Tigris részt nem értettem!
Keleti sárkányt tetoválnak a hátamra, és általában ilyenekkel találkozom, akár jelentésben akár képben!
További ajánlott fórumok:
- Tarot sarok Gertivel..kirakások, jelentések, álmok, bűbájok, tarotkörbeli társas fejtése..olykor cékla:)
- Keresztneved és jelentése
- Írj olyan szót, amelynek több jelentése van.
- Álmok jelentése-hozzáértők segítsége!
- Keressünk olyan szavakat, amelyeknek más az írásmódja, de egy a jelentése
- Írd le az adott idegen szó jelentését, majd az adott szó utolsó betűjével adj meg új idegen kifejezést.