Sajtpogácsa recept
A Sajtpogácsa hozzávalói:25 dkg rétesliszt
30 dkg sajt
1/2 l tej
2 kkan. só
10 dkg vaj
5 tojás
A Sajtpogácsa elkészítési módja:
A tejet a vajjal,sóval felteszem melegedni. Forráskor folyamatos keverés mellett,apránként belekeverem a lisztet,majd lehúzom a tűzről,s belekeverem a sajt 2/3át. Kis hűlés után hozzáadok 4 tojást(egyenként kiverve).Csak akkor tehetem bele a köv. tojást,ha az előzőt már teljesen eldolgoztam a tésztában. Kivajazott,lisztezett tepsibe diónyi halmokat szaggatok,nem szorosan egymás mellé. Tetejét megkenem tojással+megszórom a maradék sajttal. Ha már halványan pirulni kezd,kikapcsolom a sütőt,s benne hagyom szinte langyosra hűlni.(ellenkező esetben kissé összeesik,de úgy is fini).
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. aug. 16. 22:51
A sajtpogácsa elkészítési módja és hozzávalói.