Ryanairrel tapasztalatok! (beszélgetés)
A légi utaskisérők kézipoggyász elhelyezés témájában kritikán alulian udvariatlanok voltak . Különösen egy Tóth Melinda nevű. Az üres hely ellenére nem engedte a kézipoggyász feltételét a felső csomagtartóba, 3,5 órát összegémberedve kellett ülni emiatt. Amikor megemlítettük, hogy panaszt teszünk a Ryanairnál, kitalálta, hogy jogtalanul fényképet készítettünk róla és rendőrséggel fenyegetőzött. Ezt be is tartotta, mert kiszálláskor valóban vártak ránk a rendőrök. Nem tudom mit jelezhettek nekik, de mint a bűnözőket, úgy fogadtak Minket. Aztán megtudván,hogy miről van szó, 5 perc alatt lezárták a nem létező ügyet és saját kocsijukkal vittek a csomagkiadáshoz.
Tehát hiába jó a Ryanair és viszonylag olocsó, amig ilyen emberek dolgoznak a fedélzeten, nem ajánlom senkinek őket.
Sziasztok!
Segítségetekert kérem!
Rómába megyünk hamarosan, ryanairel, nem repültem még velük és már teljesen összezavarodtam. Tudtom szerint minden utas 1 db. max.10. kg. 55x40x20cm poggyászt vihet fel illetve egy db kézitáskát ami 35x20x20cm -es. De ezt is olvastam, ez a feladott poggyászra vonatkozik ugye (plusz pénzért)?
"A fedélzetre ingyenesen 10 kg-os csomag vihető fel (ide kattintva megtekintheti a méreteket). Minden utas két csomag feladására jogosult, amelyek súlya összesen 35 kg lehet. "
Mik a tapasztalatok mennyire szívóznak?
Várom válaszotokat, mert szerintem még "vennem " kell egy feladott poggyászt...
Üdv: Andi
Sziasztok!
2014.07.01-én foglaltam járatot, és kaptam is visszaigazoló email-t a megerősített foglalással, azonban a pénzt nem vonták le még azóta sem. 1 napig vártam, még mindig semmi...
Ellenőrizve az email-t, rájöttem, hogy a kártyatulajdonos rovatnál egy betűt elírtam a nevemben, de szerintem a számok stimmeltek, különben hibaüzenetet dobott volna a rendszer - gondolom én.
Pánikomban felhívtam az ügyfélszolgálatot, kb. 2 perc várakozás után fel is vette a hölgy, és ő úgy látta a rendszerükben, hogy minden rendben van foglalással... a névelírás ebben az esetben nem számít, és nem is lehet módosítani utólag... mégis rossz érzésem van.
Lehet, hogy ilyen hosszú az átfutási idő??? Bankkártyás vásárlásnál azonnal le kellene vonni a pénz, nem?
Köszönöm a válaszokat!
Ááááááá, senki nem uatzik?:)
Kiváncsi lettem volna, legújabb tapasztalatokra, hiszen minden változik. A kézipoggyász kérdés érdekelt volna. Ryanairnél úgy tudom a laptopot csak a kézipoggyászban lehet felvinni. Meg a nőitáskát (retikült) is! :) Tehát a 55x40x20 méretbe kell mindezeknek beleférni.
Tapasztalatok?
Sziasztok!
Január 7.-re van jegyem a rynairnél Angliába.Úgy alakultak a dolgok,hogy át kell rakassam február 3.-ra, de tekintve hogy életemben nem utaztam még repülővelnem tudom hogy mennek ezek a dolgok.A cég honlapján néztem a gyakran ismételt kérdéseknél, de nem lettem okosabb sajnos:/.
Valamelyik rutinos "repülő" legyen olyan kedves és magyarázza el ilyenkor mit-hogyan kell csinálni!
Ott tartok, hogy októberben megrendeltem a jegyet és kaptam egy emailt, ennyi.
Előre is hálás köszönet!!
Próbáld ki egyszer és meglátod. Megbízható, de néha törölnek persze, most is volt egy nagy törlési hullám, de hát akkor legfeljebb módosítod az időpontot vagy visszakéred a pénzt, szerintem nem akkora gond. Késés... mindenkivel előfordulhat, ők amúgy az egyik legpontosabb. No a menetrendben is van bőven ráhagyás számolva, így nem csoda hogy 10 perccel később indul akkor is 20 perccel hamarabb ott van mint a menetrendben írt. :D
Igen, minden kék-sárga mert ez a ryan szine. Minden gépük egyforma, szóval amit elmeséltek róla olyan az összes többi is. Így olcsó, így könnyű javítani, karbantartani őket, hogy mind egységes flotta. :)
De mondom, próbáld ki egy próbaútra mondjuk aztán meglesz a saját véleményed róla. Bár mióta írtál már talán túl is vagy egy-két vagy több utazáson velük.
sziasztok! Általánosságban mik a tapasztalataitok a ryanair-el? Még sosem repültem velük. Mennyire megy olajozottan a becsekkolás/beszállás? Mennyire megbízhatóak, nem törlik gyakran a járatokat, sokszor szokott késni? Ilyesmik. Egyszer egy barátnőm pl azt mesélte, hogy minden erásen sárga volt a gépen (évekkel ezelőtt, amikor Mo.-n még nem voltak) és őt ez nagyon frusztrálta. Ez még mindig így van?
Köszönöm a válaszokat :)
Utazott-e mostanában valaki az esti 20.25-ös járattal Rómába, mennyire tartják be az indulási időt? Korábbi indulás elképzelhető-e?
Elvileg 19.00 körül reptéren vagyunk, szerintetek ennyi ráhagyás elég-e?
Előre is köszönöm.
Sziasztok! Olvastam az előzményeket és szó volt a kézipoggyász méretéről.
Szeretném megosztani a mai (igen csak drága) tapasztalatomat.
Múlt hét szerdán utaztam Birminghambe, és ma vissza. Nekem is az a bizonyos 55 cm + kerék méretű kézipoggyászom van (volt), és én sem tudtam, hogy az most még belefér-e vagy sem a max méretbe.
Utazás előtt, direkt kimentünk a reptérre, belepróbálni a ketrecbe a bőröndöt. Belefért úgy, hogy egy picit kilógott a tetején, valószínű a kerék miatt. Senki reptéri alkalmazottal nem beszéltünk akkor, mivel gondoltuk, hogy akkor ez rendben van.
Utazás napján Bp-en álltunk a kapunál, jött a bácsi, aki intézte a beszállást, megkért, hogy rakjam bele a ketrecbe. Mivel addig se nem nőt meg, se nem ment össze a bőrönd,ugyanúgy kilógott belőle, mint a próbán. Annyit mondott a bácsi, okés rendben. Ici-pici megkönnyebbülés, és már mentünk is fel a gépre, irány Anglia.
A mai visszafelé úton viszont a birminghami kollégák úgy gondolták, hogy az a bőröndméret mégsem jó -amit ráadásul nem most használtunk először-, és közölték, hogy fizessünk. Próbáltuk nekik megmagyarázni, hogy 1 hete semmi gond nem volt a kézipoggyásszal, most miért nem jó, de nagyon nem hatotta meg őket. (Lehet hosszabban kellett volna csinálnom a műsort, hogy megijedjenek, hátha ezért lesz késésük, és az nekik nem bót).
Lényeg a lényeg 50 font ráfizetéssel feljutott a gépre a poggyász, és mivel 2 ilyen csomagunk volt 100 fontom azaz 35.560 Ft-om bánta plusszban a mai utazást.
Hát "röviden" ennyi.
Kívánok mindenki másnak kellemesebb és olcsóbb utazást!
Az utasok csak kis mennyiségű folyadékot, gélt és aeroszolt (maximum 100 ml-es tartályban) szállíthatnak táskájukban. Ezen termékek csomagolása is eleget kell tegyen a speciális követelményeknek. Ez minden Európai Unió területén felszálló utasra vonatkozik. A szabályzat folyadékokra - pl. ivóvízre és üdítőitalokra - érvényes, ugyanakkor gélekre, kenőcsökre, tonikokra és aeroszolokra is kiterjed. Ide tartozik a fogkrém, a borotválkozó krém, a hajgél, az ajakápoló és az arckrém.
A következő szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra:
Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat;
Szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyagzacskóba;
A műanyagzacskó űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert;
Minden utas csupán egy ilyen műanyagzacskót szállíthat;
Az átlátszó műanyagzacskó újrazárható kell legyen (bármilyen zacskó, mely kinyitás után könnyen újrazárható - ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható);
Két kivétel van érvényben:
a repülés ideje alatt igényelt csecsemő-tápszer;
a repülés ideje alatt igényelt gyógyszer.
Továbbra is engedélyezett az adómentes termékek vásárlása útlevél-ellenőrzés után az európai reptereken és az európai légitársaságok repülőin. Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket a reptéren vagy a repülőn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes. A tárgyak külön-külön történő felmutatása. Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékokat külön kell bemutatni.
A kerék is számít, szóval ha ellenőrzik a csomagot, amit viszont bármikor megtehetnek: igen, szívatni fognak és ki fogják fizettetni veled a csomag (feladási, borsos) árát. Vagy ott helyben leszereled a kerekeket...
Mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet kézipoggyásznak vinni egy nagyobb hátizsákot, azt még gyűrni is lehet és nem kell szórakozni a kerekekkel... -.-"
Utazási irodában nekem azt mondták, hogy 10 kg.
De én azt is keveslem.
Semennyit? Az hogy lehet? :O
Nem tudod, mennyi lehet a feladható poggyász súlya úgy, hogy ne kelljen fizetni? Nem találom sehol.
Kézire van infó, 55x40x20 cm, tömege legfeljebb 10 kg.
Sziasztok!
Augusztus vegefele szeretnenk hazautazni a parommal Spanyolorszagbol 2 honapos babaval Magyarorszagra pàr hetre. Eddig mindig wizzair-rel utaztam haza, de most ugy felmentek az arak augusztusra, hogy a ryanairben gondolkodunk... Szoval mindenki velemenye erdekelne! Ugye azert egy kisbabaval fontos a kenyelem is.. koszi!
Sziasztok.
Nekem is ennyi gondom van mint az elöző kérdezőnek.
20cm úgy ahogy megvan, max valamivel összekötöm, 40cm pont megvan, de a hosszúság 58cm, sajnos a kerekek miatt.
Fel fognak így is engedni? :S
Sziasztok. Kellene egy kis segitseg. Eloszor fogok ilyen fapadossal utazni es van egy kis borondom amit poggyasznak hasznalnek. Megneztem a megengedett mereteket (55cm x 40cm x 20cm). A hosszusaggal van egyedul gond,mert a borond maga 55,de plussz rajon a kerek,ami vagy 3 cm. Akartam irni a ryanair-nek,de nincs email cimuk,igy csak nyilt forumokon tudom megkerdezni. Csinaltam par fotot is,ezek az alabb lathatok. Szerintetek atengednek ezzel? Mert nem szeretnem ha visszakuldenenek emiatt :S
A Rendőrség által megkövetelt szabályok miatt jövő héttől csak lassít a Ryanair hazánk felett.
Az utasoknak 1000 méteres magasságból kell kiugrálniuk egy káposztásmegyeri futballpályára. 30 euróért már ejtőernyőt is vásárolhatnak hozzá. „Szedjék össze a hullákat azok, akik minket szopatnak.” – mondta el sajtótájékoztatóján a cég vezérigazgatója, majd jelképesen egy hányózacskóba hugyozott és kidurrantotta. A sarkos kommunikációjáról ismert Michael O’Leary elmondta azt is, hogy nem kell sok ész ahhoz, hogy valaki fakabát legyen, ahhoz viszont igen, hogy egy fapados légitársaságot üzemeltessen.
A Ryanair további intézkedésként addig a szendvicsek vásárlását sem engedi a magyar állampolgárságú utasoknak, amíg a helyzet meg nem oldódik.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Ryanair utastól, ha becsekkolok on-line, használhatok -e ékezetes betűt, vagy kell-e valahova a nevünket beírni egyáltalán(nem tudom mert még nem csekkoltam on-line). Mert valahol azt olvastam, hogy ne használjak, mert nem ismeri fel a rendszer, és akkor kérhetek ott beszállókártyát.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?