Rutin műtét (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rutin műtét
Sajnálom,hogy ilyen eset történt Veletek.Én is SM beteg vagyok,de a papíromra rá van írva hogy kizárólag életmentő műtét végezhető el nálam.
Pedig az állapotom stabil 9.éve.Hál isten jól érzem magam és nem látszik rajtam ez a rettenetes kór.
Remélem a menyasszonyod is felépül és nem többé problémája.Majd még a babavállalással vigyázzatok!
Sok Boldogságot Nektek!
Ugye viccelsz, hogy egy SM-esnek segítenek ezek a dolog....? Nézz már meg kérlek mivel jár ez a betegség, ami első sorban, fiatal (25-30 év körüli) nőket támad meg....!!!!!
Én egészségügyis - én csak hivatalban- vagyok, és sajnos tényleg ez megy a kórházakban. Amikor a nagymamám haldokolt _ tüdő és mellrák- mi fürdettük le, amit illő összeggel meg is kellett köszönni.Jómagamnak laparoszkópos epeműtétem volt 2004-ben, a nővérek közül rám se tojt senki.A műtéti nap előtt este kértem 1 altatót, hajnai 1-kor behozták és felébresztettek, vegyem be.A 12 -ből 1 nővér foglalkozott velem, mikor bent volt, a többit csak a folyosón láttam. Annak az 1-nek pirokodva kedveskedtem.A dokinak is adtam, de nem egetverő összeget, sikerült is elqurni, a gyomrom azóta felül nem záródik. Azelőtt volt vesekövem és akkor már megvoltak az epeköveim is.A szakrendelőbe a hugyológusnak 3 hétig kellett könyörögnöm egy UH-ért, ami semmit sem mutatott ki, miközben én közöltem , h tuti vesekövem van(tipikusan olyan fájdalmaim voltak). Kértem, legalább egy vérképet, egy vizelettenyésztést. Ő azt mondta, az nem így fáj, menjek el az operaház melletti patikába, váltsam ki a gyógyteát. Már nőgyógyászaton is voltam. Majd az urológos elküldött a pszichiátriára, h képzelt beteg vok. 3 hét után a párom megunta a szenvedésem és bevitt egy kórházba, ahol kiderítetteék: igen vesekövem van 5 db, igen, vesegyulladásom is van, vesetemedencegyulladásom, és igen, epeköveim is vannak, amiket ildomos lenne mostmár megműteni.Na de ezért már fizetni kellett. A szülésemnél a terhesgondozó doki arra hivatkozott túl sok esete van. Az ügyeletesnél szültem, aki a gátmetszésnél jött be, majd azt összevarrta, addig nem érdekeltem. Neki nem adtam, tekintettel arra, h rutin szülés volt. A szülésznőnek adtam mert ő soxor bejött. Mégis itt vagyok, nem haltam meg.Lehet, hogy hála' Istennek, de nem a magyar egészségügynek? Ha egy kollégával így bántak, akkor a mezei emberkékkel mit tehetnek vajon?
Talán ő csak sztorit írt más bereggelt ismerős, barát nevén.
Cikkedet olvasva szégyellem magam az egészségügy miatt,igaz én már 10 éve nem dolgozom kórházba,de akkor is.Sajnos,ide jutottak.
Khmm...
Hogy mondhatta neked az orvos az "Uram, el ne tévessze..." mondatot, ha az adatlapod szerint nő vagy?
Csak ezt szeretném megtudni.
Szia!
Szörnyű, ami a mennyasszonyoddal történt, remélem, hamar felépül! De nagyon megható, hogy kiálltál mellette, és ápoltad őt ... :)) Sok boldogságot nektek!!:)
Üdvözöllek!
Cikkedet olvasva szörnyülködök,csak beteg ne legyen az ember.Figyelmetekbe ajánlom a kombucha tea és a kristálygomba üdítő fogyasztását.Szerintem sokat segítene.A neten nézz utánna!Jobbulást a menyasszonyodnak!!! :-)))
Nagyon szép dolog tőled, hogy így kitartasz a menyasszonyod mellett! Gondolom azért is voltak komplikációk a műtét során is,meg a sebgyógyulással is,mert az epekő miatt nem tudott normálisan enni és mindenféle vitamin és nyomelem-hiánya lehetett. Ez pedig súlyos következményekkel járhat- de ha nem volt más választás, ha rizikós is, de meg kellett műteni.
Azért szomorú, hogy veletek sem bántak emberségesen.
Jó lenne tudni, Menyasszonyod hány éves, hány kiló, milyen stádiumban van a betegsége stb. Lehet, hogy maga a műtét rutin beavatkozás, de elképzelhető, hogy az ő állapota fokozza a kockázatot. Pl.: egy maratoni futónak rutin lefutni 10 km-t, de 90 éves nagymamámat nem csak erősen megterhelné, de nem is lenne képes rá, tehát jobb nem erőltetni. Sajnálom, ha esetleg nem volt megfelelő a kommunikáció felétek, sajnos az egészségügyben tapasztalható általános túlterheltség sokszor pont az emberi oldal, empátia csökkenéséhez vezet.
NEmrég olvastam egy sztorit, amikor az orvost műtötték. Utána nagyon megváltozott...
Menyasszonyom egy rutin epekő eltávolitásra várt! Ám mivel alapbetegsége Sclerosis Multiplex (SM) húzták halasztották a műtétet!
Ugrás a teljes írásra:
Rutin műtét
További ajánlott fórumok: