Rukkolás-baconos rántotta recept



6 db tojás
6 szelet bacon
2 maréknyi rukkola
50 g vaj
75 ml főzőtejszín vagy tejföl
A Rukkolás-baconos rántotta elkészítési módja:
Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk. A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében.
Pompás reggeli vasárnapra
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 3da8f53e4a, 2010. febr. 2. 20:06
A rukkolás-baconos rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.