Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Rizstej, zabtej, mandulatej stb fórum

Rizstej, zabtej, mandulatej stb (beszélgetés)


18. cornflower (válaszként erre: 17. - Depianyu)
2014. aug. 5. 12:12

Szia!


Én többfélét váltogatva készítek, nekünk nagyon beváltak, de persze nem vagyunk egyformák, van aki csak a tehéntejet issza meg, a gabonatejeket nem.


Ha érdekel, én tudok recepteket küldeni, amiket én készítek.

2013. aug. 30. 23:45

Sziasztok!

Próbálnám feléleszteni a témát...

Van valóban iható receptetek rizstej készítésére? A neten keringő hideg és meleg változat sem nyerte el a tetszésemet és szerintem nem vagyok egyedül. ( [link]

Próbálkozom olykor, de még semmi eredménye...

2009. nov. 26. 15:35

Miert adnak magyaorszagon a gyerekeknek rizstjet?

Nyugat europaban evekkel ezelott betiltottak 4 es fel eves kor elott nem adhato sem tapszer vagy tehen tej helyett. Ugyanis a rizsfoldek meg a bio riszfoldek is arzennal szennyezettek, es sulyos tumoros megbetegedeseket okoz, foleg gyerekeknel. Arrol nem is beszelve nincs feherje, calcium es zsirtartalma. Ami fontos a gyermek csontjainak a fejlodesehez. Mi ez a hulyeseg,hogy gyerekek nem ihatnak rendes tehen tejet? Itt Angliaban 1 eves kortol nem tapszereznek csak ritkan. Mindenki rendes tejet ad a gyerekenek kiveve ha valami sulyos alargiaja van.Remelem ez valami rovid eletu divat otthon.

15. Mater4 (válaszként erre: 14. - @nett)
2009. okt. 5. 12:15

Szia @nett!

Ha még érdekel: "Tej helyett rizs-, szója- vagy zabtej

A rizslisztből készült tejpótló szer színe és állaga az eredeti tehéntejre emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy sokkal krémesebb az íze. További előnye ennek a tejnek, hogy a tehéntejre allergiások is fogyaszthatják. A rizstej tárolása felbontott állapotban sem igényel hűtést, ha egy-két nap alatt elfogy, de hűtőben akár egy hétig is eltartható.

A szójatej szójababból készül, állaga zsírszegény tejre emlékeztet. Zsírosabb és nehezebb a rizstejnél, hűtést igényel. A zabból előállított zabtej állaga a rizstejhez hasonló."

Üdv: Mater4

14. @nett
2009. máj. 26. 06:57
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a házilag elkészített rizstej meddig áll el a hűtőben?
2007. aug. 24. 06:01

“BIO-KAKAÓ” - CAROB-ALMOND MILK (CAROB-os magtej)

- Hozzávalók:

Alapanyag:

• 1/4 l mandulatej, rizstej, zabtej,

• 1 evk. szentjánoskenyér por (CAROB-por)

Édesítő:

• 1 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztivia, stb.)

Ízesítő:

• késhegynyi Bourbon vanília

- Elkészítése:

A magtejet a CAROB-porral, a juharsziruppal és a Bourbon vaníliával tegyük a turmixgépbe, jól keverjük össze.

- Fogyasztása:

Azonnal fogyasztható, kiváló reggeli ital.

2007. aug. 24. 05:59

DIÓ-TEJ házilag

- Hozzávalók:

Alapanyag:

• 5 dkg dióbél (frissen törve, esetleg darálva)

• 4 csésze víz (desztilált vagy szűrt)

Édesítő:

• 1 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztivia, stb.)

Ízesítő:

• Bourbon vanília

- Elkészítése:

Felmelegítjük a vizet, a hozzávalókat összeturmixoljuk, 5 percig állni hagyjuk, majd finom szűrőn leszűrjük. (A szűrőben megmaradt sűrűjét ne dobjuk ki.)

- Fogyasztása:

Azonnal felhasználható illetve fogyasztható.

11. hlivi75 (válaszként erre: 7. - Liszia)
2007. aug. 1. 19:39

Szia!


Rizstej házilag


1 kg barnarizs


1 kg rizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!

10. Zebu (válaszként erre: 9. - TIMÁR LÁSZLÓNÉ)
2007. máj. 28. 17:00

Szia !

Tudok egy forgalmazót: VitalKop Kft 9023 Győr, Lehel u. 2. Telefon: (96) 527 933

9. TIMÁR LÁSZLÓNÉ (válaszként erre: 7. - Liszia)
2007. máj. 15. 13:38
RIZSTEJRE SZERETNÉK EGY RECEPTET. SEGÍTSÉGET KÉREK. ESETLEG KERESEM A RIZSTEJ GYÁRTÓ CÉGET
8. liszia (válaszként erre: 1. - Juniperus)
2006. dec. 27. 11:17

Mandulatej:

10 dkg mandulát le kell darálni diódarálón, 2 dl meleg vizet hozzáönteni, leszűrni, majd megint vizet önteni hozzá, de csak 1 dl-t, ezt is leszűrni. A 2 dl és az 1 dl szűrt tejet össze kell önteni. Az átszűrt mandulát meg lehet enni magában vagy sütiben elkészítve, a tej pedig egy napig eláll a hűtőben.

2006. dec. 27. 11:11
Rizstejre szeretnék egy receptet. Tudtok segíteni?
6. kisgé (válaszként erre: 5. - Venes)
2006. nov. 24. 20:23

Szia!


Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni.


Üdv, g

5. Venes (válaszként erre: 4. - Kisgé)
2006. nov. 24. 20:19

Szójatej:

3 csésze sárga szójababot megmosunk, majd 6 dl vízben áztatunk 12 órán át. Utána leöntjük az áztatóvizet, és a babot jól átöblítjük. A 3 csésze babot turmixgépben 6-7 csésze forró vízzel addig keverjük, amíg sűrű püré lesz belőle. Utána nagy méretű fazékban közepes lángon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, majd 10-15 percen keresztül forraljuk lassú tűzön. Utána átszűrjük, és jól kinyomkodjuk a maradék masszát. A leszűrt szójatejet hirtelen lehűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Kb. 4 napig őrzi meg frissességét.

2006. nov. 16. 14:25

Sziasztok!


Szójatejhez nem tudtok egy receptet?

3. dee
2006. nov. 10. 17:03
Yak tej nincs?
2. kisgé (válaszként erre: 1. - Venes)
2006. nov. 10. 09:25

Szia!


Ez nagyon jól hangzik! Milyen íze lesz és milyen állaga?? Ez még nem is drága, nem úgy, mint a boltban kapható változatok!

2006. nov. 10. 07:54

Zabtejre van egy receptem. Szerintem érdemes elhagyni a tehén tejet.

Íme a recept:

Zabtej


Hozzávalók:

-3 evőkanál zabpehely

-1 csipet tengeri só

-1 evőkanál méz

-1/2 liter víz

Elkészítés:

Zabpelyhet szárazon megprirítjuk és hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Megsózzuk, mézzel ízesítjük. 5-10percet főni hagyjuk és végül az egészet összeturmixoljuk.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook