Rh negatív vagyok, második terhességemnél termelődik ellenanyag. Volt már valaki így? (tudásbázis)
Szia! Nálunk a férjem Rh+ én - vagyok. Mindkét gyerek Rh- lett, viszont mindkét terhességemnél cw+ voltam, ami egy ritka típusú antitest. Az első kisfiam nagyon besárgult, sokáig sárga volt, és infúziót is kapott, szerencsére a transzfúziót elkerültük. Végül nem bizonyosodott be, hogy ezt az ellenanyag okozta-e, de könnyen lehet. A második kisfiamnál viszont nem volt ilyen probléma. Szerintem az orvosok sem voltak teljesen képben ezzel a cw-vel, olyan ritka.
Anno utána néztem, hogy mik történhetnek: a baba vérszegénnyé válhat, ennek méhen belüli jelei is lehetnek, ami az ultrahangon látszik. Tehát, egy jó ultrahangos orvoshoz érdemes járni. Ami gyakoribb, hogy a baba vérszegénnyé válik, besárgul, születés után vérátömlesztést, és egyéb kezeléseket kaphat. Nagyon durva helyzetben méhen belül is kaphat vérátömlesztést, de eddig ritkán fajul a helyzet. Gyakran fogják ellenőrizni az ellenanyagszintedet is, hogy emelkedik-e, és mennyire. Igazából, én jó ultrahangos orvoshoz mentem, és olyan kórházba, ahol van PIC, meg figyeltem, hogy meglegyen mindig az ellenanyagos vérvétel. Ma már elég jó kezelések vannak, nem kell nagyon megijedni, csak odafigyelni. Ne hagyd, hogy ez elrontsa a babavárásodat! Remélem, minden rendben lesz!
Mondták, hogy három évig ne szülj?
Nekem ezt valószínűleg elfelejtették megemliteni. Szintén szülés után derült ki az összeférhetetlenség.
Sajnálom a kisfiad, szörnyű lehetett. Összefüggésben volt az RH-val?
az első terhességemnél az rh összeférhetetlenséget csak a szülés után deritették ki. akkor kaptam injekciókat,és 3 évig nem lehetett szülni. a lányom szerencsére az édesapja vércsoportját örökölte ,igy nem volt semmi gond!
a második terhességemnél az 5.-dik hónapban a kisfiut elveszitettem.
Nekem is Rh negatív, de nekem mind a 2 gyerekem Rh negatív lett. Nálam nem volt probléma. Oltást sem kellett anno kapjak.
A lányom is RH negatív, első baba pozitív, megkata az oltást, a másodiknál nem voltak problémái, most 10 hetes a babóc, ő már negatív lett de nem látszik semmi rendellenesség, és terhesség alatt sem mutatott.
RH negatív vagyok és 12 hetes terhes. Második terhesség és sajnos az ellenanyag szűrés pozitív lett. Most meg kell ismételni, ill. a férjem vérét is megnézik. Volt már vki ilyen helyzetben? A doki nem mond semmit, csak azt, h várjuk meg a következő leletet.
A szülés után pedig megkaptam az anti-d szurit (lányom Rh-pozitív).
A mostani leleten: egyéb vörösvérsejt antigén: C- E- c+ e+ K-
Vörösvérsejt ellenes antitest: anti-E
További ajánlott fórumok:
- Negativ terhességi teszt vagy lehet ebből még pozitív?
- Negatív terhességi teszt: hiba, vagy valóság?
- Álnegatív terhességi teszt?
- RH negativos kismamáknál ha ellenanyag termelődik a szervezetben mi történhet?Volt már vkinek, mik a tapasztalatok és teendők ez esetben?
- Terhesség 24.hetében pozitív ellenanyag
- Ha az első két terhességem alatt volt ellenanyag termelés, akkor a harmadik terhességemnél is lesz?